Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc.

dokonałem nabycia metoda zakupu Denona AVR-3311 i kompletnie nie mam pojęcia jakie zastosować głośniki.
potrzebuję zestaw 7.1 ponieważ chce zrobić tak że 5.1 bedzie w salonie natomiast dwa dodatkowe głośniki chcę podłączyć w jadalni. salon i jadalnia jest połączona gdzie razem ma ok 70 m2 w prostokącie ok 6mx11m. słucham muzyki raczej UK Garage, R'n'B, HipHop, oraz Chillout, przy założeniu ze 50/50 filmy i muzyka. jeden gosc namawia mnie na zestaw diamonda 10.7 + 10.1 +10.1 + 10 cs + Subwofer Velodyne CHT. Generalnie jestem w stanie wydac na głośniki 6-8 K.

DSC01446.jpg

. te czerwone plamki to miejsca na głośniki, a czarna kreska z przodu to TV. Bardzo proszę o pomoc
Napisano
Cytat

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc.

dokonałem nabycia metoda zakupu Denona AVR-3311 i kompletnie nie mam pojęcia jakie zastosować głośniki.
potrzebuję zestaw 7.1 ponieważ chce zrobić tak że 5.1 bedzie w salonie natomiast dwa dodatkowe głośniki chcę podłączyć w jadalni. salon i jadalnia jest połączona gdzie razem ma ok 70 m2 w prostokącie ok 6mx11m. słucham muzyki raczej UK Garage, R'n'B, HipHop, oraz Chillout, przy założeniu ze 50/50 filmy i muzyka. jeden gosc namawia mnie na zestaw diamonda 10.7 + 10.1 +10.1 + 10 cs + Subwofer Velodyne CHT. Generalnie jestem w stanie wydac na głośniki 6-8 K. [attachment=3326:g_o_niki.jpg]. te czerwone plamki to miejsca na głośniki, a czarna kreska z przodu to TV. Bardzo proszę o pomoc

Witam wszystkich.
Niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi czyżby nikt się nie orientował jakie zastosować głośniki w tej konfiguracji i do tego Denona???
  • 1 month later...
Napisano
Proponuje poczytać o ustawieniu kolumn w pomieszczeniach. Może się okazać że wydasz te 6-8 kzł a dźwięk będzie marny. Co do kolumn to diamondy fajnie grają, kolega ma ale z avr 1610 i całkiem fajnie to wypadło. Ale proponuje poszukać po sklepach z możliwością odsłuchu,może się okazać że tobie nie będą pasowały. Ja mam osobiście avr 2805 z mission m33i+m32i+m3c2+rubicon r-sub 10, źródło do muzyki Marantz SA7003 do filmu sony bdp-370 i raczej ich nie zmienię. Masz duży salon więc potrzebne by były większe kolumny m34i nawet m35i. Koniecznie posłuchaj przed zakupem bo szkoda wyrzucać dużych pieniędzy w błoto. Warte uwagi mim zdaniem (MISSION, Dali, Monitor Audio, Avnce, B&W, JBL) ale może tobie akurat przypadną inne do gustu. Pewnie do muzyki której słuchasz najbardziej podejdą JBL-e. Koniecznie posłuchaj zanim kupisz!
Napisano
wald - jezeli mozesz poczekac do jutra wieczora to nie ma problemu chetnie Tobie pomoge bo budzet masz niezly a na pewno w tych pieniazkach mozna kupic cos znacznie lepszego niz Wharfedale Diamond. Ogolnie nie sa to zle glosniki ale przy max 8k mozna miec cos zdecydowanie bardziej ambitnego pod wzgledem muzycznym icon_smile.gif Dzisiaj nie dysponuje wystarczajacym czasem aby sie rozpisac ale jutro spoko - jestem wieczorem dostepny icon_smile.gif

Mozesz jak chcesz napisac mi priv info lub powiedzy zostawic maila. Grunt aby kupic w tym budzecie cos jak najbardziej optymalnego . Wharfedale optymalne na pewno nie sa icon_wink.gif

Pozdrawiam
Napisano
kolego WALD - przeslalem Tobie sporych rozmiarow wiadomosc prywatna icon_smile.gif Mam nadzieje ze uda mi sie troszke Cie zainteresowac trescia i przekonac do zakupu czegos wartego tej sumy ktora zamierzasz przeznaczyc icon_smile.gif

Pozdr,