Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Czas niechybnie pozbyc sie zwyklego kabla minijack - 2x RCA. Jakosc muzyki na nim cierpi bardzo, zwlaszcza gdy przerywa i rozlacza mi lewy kanal icon_razz.gif Mam karte muzyczna z 2x RCA wiec tym razem bede potrzebowal wlasnie interkonektu. Dlugosc to jakies 1,5m do 2m Nie chce wydawac fortuny, powiedzmy tak do 200zl. I tak kable glosnikowe mam zwykle QED XT Evolution wiec nie bede cudowal z interkonektem.
Na pewno nie chce wzbogacania gory. Nawet powiedzialbym ze dobrze byloby podbudowac dol. Nie zeby go mi jakos brakowalo, ale wowczas granie byloby bardziej zrownowazone.

Z gory dzieki icon_smile.gif

Ps: Ewentualnie moglbym wydac wiecej. Ale sklaniam sie wlasnie ku temu budzetowi. chce po prostu wiedziec co mi polecicie, potem to ze sklepu wypozyczyc do domu (jak sie da), oprocz tego 2 inne kable i posluchac na slepo co mi sie spodoba. Ale nie chcac taszczyc ze soba do domu 20 interkonektow prosze o rade icon_wink.gif
Napisano
Do 200 zł proponuje posłuchać coś z produktów PROFIGOLD, jednak gdybyś zdecydował się troszeczkę przekroczyć budżet - to może coś takiego:
Atlas Cables Element = 235 zł (1m), kabel ma bardzo dobre recenzje i w AV dostał rekomendacje!!! Uchodzi za bardzo muzykalny, łagodzący kontury... Naczytałem się na forum wiele złego na temat tanich QED-ów...??? Ale myślę, że skoro masz już głośnikowe, to warto posłuchać i przetestować tego producenta.
Napisano
Wiadomo, że jak się nie posłucha to nic ciekawego z tego nie wyniknie, to tak, żeby nie zapomnieć icon_wink.gif

Co do kabli to jak mówisz, że może przydałoby się trochę więcej dołu to posłuchaj czegoś ze stajni Monster Cables (pewnie modele MC350/450), albo Supra Cables (tutaj chyba tylko DUAL). One uchodzą za takie, które basu nie żałują icon_smile.gif