Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano
Witam. Jest to m贸j pierwszy post. Pozdrawiam wszystkich icon_smile.gif

Chcia艂bym wyj膮tkowo zamontowa膰 g艂o艣niki w suficie w sypialni. Niestety nie mam gdzie postawi膰 kolumn, bo jak to w sypialni niema gdzie, oraz te偶 to kijowo wygl膮da gdy jest szafka na szafce. Nie wymagam te偶 dzwi臋ku HiEnd. Dos艂ownie ma to lepiej pierdzie膰 od wbudowanych g艂o艣nik贸w z TV i 偶eby sobie pu艣cic muzyczk臋 z kompa. Mam amplituner Philips 6x40W za pare st贸wek.
Dlaczego sufit? Og贸lnie b臋d臋 remontowa艂 sypialni臋 z podwieszeniem sufitu i mog臋 wykona膰 skrzynki z p艂yty OSB jako kolumn臋 pod g艂o艣nik i ukry膰 pod Rygips z jak膮艣 delikatn膮 dylatacj膮 by nie dr偶a艂 ca艂y sufit. G艂o艣niki chc臋 zlokalizowa膰 gdzie艣 nad 艂贸偶kiem.
Powiedzcie mi czy s膮 jakie艣 lepsze g艂o艣niki Nie 100V kt贸re mog臋 tak wpakowa膰 i do kt贸ych producent zamieszcza list臋 parametr贸w do wyliczenia skrzyni(czy wog贸le jest potrzebna) i czy jest s臋s takiej zabawy, lub mo偶e polecie膰 typowo kolumnowymi g艂o艣nikami i zrobi膰 do nich skrzyni臋.
Jak to b臋dzie s艂ycha膰? Pewnie podobnie jak z monitor贸w podwieszonych pod sufitem. Wiem 偶e dzwi臋k z g贸ry to badziew ale mo偶e zaryzykuj臋.

PS napisa艂em w temacie 偶e w kuchni ale ma by膰 sypialnia. My艣la艂em o kuchni bo ide na kolacje. Pozdro
  • 2 weeks later...
Napisano
To jaka duza jest ta Twoja sypialnia? Ze sie nad lozkiem lustro montuje to slyszalem, ale glosniki... Nie lepiej zrobic jakies przykrecane do scian niewielkie poleczki? Zepsuje Ci sie glosnik albo cos i co bedziesz robil - zdejmowal sufit?