osi123 Napisano 1 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2011 WitamNiestety życie mocno obcięło mi fundusze i na zakup zestawu stereo, czyli 2 kolumny i wzmacniacz (ew. amplituner) pozostało mi max 1500 PLN. Pytanie do Was co możliwie najlepszego w tej cenie można dostać?Poniżej "wymagania" Pokój 20m, lekko pozastawiany jak to w mieszkaniu. Rodzaj muzyki: od spokojnych chilloutowych melodii poprzez bluesa, trochę jazzu, do cięższych gitarowych brzmień, poza tym radio i koncerty DVD. Głównie z płyt CD/DVD kiedyś pewnie BR.Nie o to chodzi żeby było mega głośno, a raczej w miarę wyraźnie i czysto, żebym mógł siąść naprzeciwko i wieczorem cicho ale wyraźnie posłuchać ulubionych płyt, żeby bas był wyraźny ale nie dominował nad resztą... Chcę słyszeć poszczególne instrumenty a nie zlane ze sobą dźwięki...Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osi123 Napisano 2 sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2011 No chyba, że ze względu na wielkość pokoju zrezygnować z kolumn podłogowych i szukać monitorów? Chodzi o to żeby nie dudniło za bardzo m.in. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 2 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2011 Pokoj nie jest za maly do podlogowych. Raczej budzet jest za maly do podlogowych. Chyba ze dopuszczasz mozliwosc kupna uzywanego sprzetu co w zasadzie jest raczej koniecznoscia przy 1500zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2011 Przychylam się do zdania Verula. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osi123 Napisano 3 sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2011 Panowie, z całym szacunkiem, ale ja doskonale sobie zdaję sprawę że to dużo za mało. Ja się tylko pytam co najlepszego w tej cenie można dostać. Najlepiej nowe, choć nie zamykam się na używki i zerkam na alledrogo od czasu do czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 4 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2011 Osi123 z całą dla Ciebie życzliwością odpowiem Ci tak. Za 1500zł. na pewno da się kupić kilka modeli nowych kolumn, ale czy da się ich słuchać, to już inna sprawa. No i tradycyjnie. Jeśli nie mam do czegoś przekonania nie polecam.Z używanych Dali 104, Audio Academy Phoebe, Castle Severn, Avance Dana 670, Tannoy R3, Mission M33i lub M 34i. Oczywiście każde z tych kolumn brzmią nieco inaczej. A wzmacniacz do tego jakiś starszy Rotel lub NAD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts