zywiec Napisano 20 listopada 2007 Napisano 20 listopada 2007 Witam,jestem na etapie instalacji zestawu kina domowego. Zdecydowałem się na amplituner HK AVR 247 który posiada możliwość pracy w trybie multiroom. Chciałbym stworzyć prosty system w drugim pokoju - ze specyfikacji sprzętu wynika że można przeznaczyć na to dwa kanały (wzmacniacz 7.1)Istotną kwestią jest umieszczenie w dodatkowym pomieszczeniu urządzenia przekazującego sygnał IR. Przeszukałem internet, widać nie dość dokładnie - znalazłem jedynie dedykowane zestawy a-bus wymagające hub'a.Szukam przekaźnika IR do zamontowania w ścianie z/lub potencjometrem głośności podłączanego za pomocą mini jacka do odpowiedniego wejścia w amplitunerze. Proszę o radę.Pozdrawiam,ŁR Odpisz, cytując
szym Napisano 21 listopada 2007 Napisano 21 listopada 2007 Najprościej - Stawiasz kolumny w drugim pokoju i robisz 2 strefę z dwóch końcówek 7.1. Sterowanie poprzez czujkę IR, sprzedadzą Ci taką np. w firmie www.rgbaudio.com. Odpisz, cytując
zywiec Napisano 21 listopada 2007 Autor Napisano 21 listopada 2007 Dziękuję, właśnie o to chodzi. Wysłałem zapytanie do podanej przez Ciebie firmy.Czy możecie polecić jakieś konkretne modele oraz innych dystrybutorów (najlepiej w Warszawie) Odpisz, cytując
Recommended Posts