killswitch Napisano 3 września 2011 Udostępnij Napisano 3 września 2011 Porady szukam. Pokój 16 m , dobra akustyka, sprzęt pomocniczy cd s2000 Yamaha,kolumny podstawkowe Paradigm Studio 40v4 w późniejszym czasie zamiana na signature s4v2. Oczekuję mocnego kontrolowanego basu, czytelnej średnicy, wysokich nie syczących, Może być chińczyk nowy używany, lampa, hybryda.Oczekuję pomocnych opinii. Kwota 5000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 września 2011 Udostępnij Napisano 3 września 2011 Do kruszenia ścian najlepiej się nadaje młot pneumatyczny a do słuchania muzyki wzmacniacz.Lampa do Twoich wymagań to chyba pomyłka, chyba, że jakaś chińska. Wzmacniacze lampowe służą raczej do delektowania się muzyką, brzmieniem a nie do przestawiania ścian.A wzmacniacze, które mogą Cię zainteresować, to Krell, Audionet, Electrocompaniet lub Baltlab. Równie dobry, ale bardziej miękko i muzykalnie brzmiący może być jakiś Audio Analogue albo Musicl Fidelity (ale wyższy model, o conajmniej trzycyfrowym symbolu). Niektóre z nich znajdziesz tu: http://www.hifi.pl/gielda/audio.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 4 września 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2011 Ztym kruszeniem ścian to była przenośnia, chodzi o wzmak wydajno prądowy o odpowiedniej mocy z szeroką sceną z dobrą lokalizacją instrumentów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 5 września 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2011 Czyżby nikt nie słuchał tego rodzaju muzyki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 5 września 2011 Udostępnij Napisano 5 września 2011 Proszę bardzo:http://www.kezard.com.pl/pl/advance-acoust...ort-gartis.html(sklep absolutnie przypadkowy)Mam starszy i tańszy model (MAP-105) i spisuje mi się znakomicie. Dźwięk jest neutralny, ale basu tyle ile trzeba.Natomiast jeśli chodzi o syczące wysokie, to raczej z kolumnami powinieneś pokombinować.Jak wspomniał kolega - nie wyobrażam sobie słuchania Marduka na lampowym wzmacniaczu...p.s. "tego rodzaju muzyki" w śladowych ilościach, ale słucham, żeby nie było że gadam bez pokrycia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 5 września 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2011 Dzięki kolego, ale właśnie posiadam wzmaka z tej stajni i jakość dzwięku mi nie odpowiada, raczej oscylowałbym w używkach .A tak na marginesie pod jaki sprzęt masz podpiętego wzmaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 5 września 2011 Udostępnij Napisano 5 września 2011 Cytat posiadam wzmaka z tej stajni i jakość dzwięku mi nie odpowiada [...] pod jaki sprzęt masz podpiętego wzmaka. No, nic nie pisałeś, że masz i nie lubisz... MAP 105, Dali Ikon 7, Denon DCD-510AEInterkonekty Tara Labs RSC 1 Air, głośnikowe QED 4x4.Ja jestem bardzo zadowolony, ale słucham głównie muzyki akustycznej (klasyka i jazz). Jak wspomniałem, łojenie to margines moich zainteresowań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 5 września 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2011 Dobrze prawisz, słuchając spokojniejszych klimatów wzmacniacz gra bardzo kulturalnie tworzy szeroką scenę, natomiast w klimatach rockowych niestety nie daje rady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 5 września 2011 Udostępnij Napisano 5 września 2011 Cytat spokojniejszych klimatów Heh, prawie dokładnie to samo powiedział przyjaciel, który był u mnie na odsłuchu - kiedy puściłem jakąś elektronikę, powiedział "on tu nie bardzo wie co z tym dźwiękiem zrobić".To może za jakimś Denonem się też rozejrzyj - one zawsze mają bardzo zdecydowane brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 6 września 2011 Udostępnij Napisano 6 września 2011 Mówisz maszLampa - popularny "medialnie" niegdyś na tym forum Omak Jewel One (końcówka stereo) - ot takie delikatne 80W mocy z lampy Ruszy wieko od trumny a poważniej z Infinity dawał aż miło.......Jak wolisz monobloki Omak Jewel Three ....Do tego jakiś preamp np Rotel.Onegdaj na takim zestawieniu łoiłem Ozziego, Judas Priest, Iron Maiden i te klimaty ......Kwestią otwartą jest skąd takie coś wytrzasnąć. Z tranzystorów ....... Yamaha ...... jakaś AX-900 i masz spawarę aż miło - dobór kolumn .... w zasadzie obojętne. Wielkiej finezji w graniu tego wzmacniacza może i nie ma ale do metalu i ciężkiego rocka będzie jak znalazł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 9 września 2011 Udostępnij Napisano 9 września 2011 Do kruszenia scian to wystraczy wzmak za 500pln. Jezeli tylko takie sa twoje wymagania to nie widze sensu inwestowania w lepszy.A jezeli cenisz sobie cos wiecej to:http://allegro.pl/marantz-pm-14-mkii-kis-i1792865535.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 9 września 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2011 Oczywiście chodzi o wzmacniacz który posiada najlepsze cechy: szeroka scena, dużo mikrodetali , dobry bas , szczegółową średnice oraz wyraźną górę nie syczącą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts