Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam zakupiłem głośniki Space 86 z zawieszeniami do wymiany i szukam optymalnego wzmacniacza dla nich (żeby nie było przesterów)

Mam nadzieję że pomożecie chodzi mi o konkretne modele wzmacniaczy.

PS: mam wzmacniacz grundig v 7200 ale jak dam więcej niż 5/10 mocy to kolumny zaczynają charczeć.
.
Napisano
5/10 czyli 1/2 czy chodzi o 5 - 10% mocy (a raczej odkręcenie potencjometra o tyle)?
Jeśli kolumny tak się zachowują jeśli gałka wzmocnienia znajdzie się po godzinie 12:00 (analogia do zegara wskazówkowego), to w sumie nic dziwnego. Często niezbyt mocne, niezbyt wydajne prądowo wzmacniacze tak się zachowują. Fakt, wówczas przydałby się mocniejszy wzmacniacz.
A zawieszenia w kolumnach tak czy siak trzeba wymienić. Albo kupić kolumny w lepszym stanie.
Oprócz tego jakie masz kolumny i wzmacniacz nie podałeś żadnych danych a przede wszystkich ile możesz przeznaczyć na wzmacniacz?
Tu nie ma jasnowidzących, którzy to wiedzą by móc Ci coś konkretnego doradzić. Na razie to mogę tak
http://www.hifi.pl/gielda/wzmint1000/84939.php