fabularasaAUDIO Napisano 10 października 2011 Udostępnij Napisano 10 października 2011 Mieszkam na parterze tuż przy zatłoczonej ulicy. Zastanawiam się jak mogę ten hałas odizolować. Czy jest coś co można zawiesić na oknie zamiast np zasłon? Może zasłona z jakiegoś określonego materiału? Proszę o wszelkie sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 października 2011 Udostępnij Napisano 10 października 2011 Tylko bardzo dobre okna - sa stosowane z potrójnymi szybami:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabularasaAUDIO Napisano 10 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2011 Niestety mieszkanie wynajmowane więc o zmianie okien nie mam mowy. Szukam raczej czegoś co w jakiś sposób złagodzi ten hałas. Latem i tak mam cały czas otwarte okno więc potrójne szyby na wile by się tu nie zdały - teoretyzując . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 października 2011 Udostępnij Napisano 10 października 2011 Względnie jakieś grube sztory... ale nie wiem jak wystrój mieszkania i nie należą do tanich rozwiązań, i hmm mogą mało co dać..ale też musiały być być cały czas zasłonięte co mija się zapewne z celem..hałas głównie przenika Tobie od okien. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 października 2011 Udostępnij Napisano 12 października 2011 A ja myślę, że przeprowadzka w cichsze miejsce będzie najtańszą i sensowną opcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kas Napisano 13 października 2011 Udostępnij Napisano 13 października 2011 Potrójne szyby w oknach zbyt wiele na hałas nie pomogą. Jak wyżej: tylko przeprowadzka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 października 2011 Udostępnij Napisano 13 października 2011 U mnie potrójne pomogły - po mimo wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 14 października 2011 Udostępnij Napisano 14 października 2011 ,,to proszę usunąć, nie wiem co się stało, że podwójnie mi wyszło" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 14 października 2011 Udostępnij Napisano 14 października 2011 Oczywiście, że tak!!! Zgadzam się z muzycznym_gościem, zrozumie to tylko ten, kto dokonał takich zamian. Ja kiedyś mieszkałem w samym centrum miasta w blokowisku i zamiana starych okien na tylko z podwójnymi szybami, dała bardzo wielką różnicę!!! Rozumiem fakt nie swojego mieszkania i braku możliwości tak gruntownych zmian, ale proszę nie piszcie takich bzdur: że potrójne szyby niewiele pomogą!!! W obecnej sytuacji mieszkania na stancji, spróbowałbym albo czymś uszczelnić, albo ,,zapchać" okno/a..., pomysł muzycznego_gościa z grubymi sztorami też jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts