Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
po systemie słuchawkowym nadszedł czas na zakup czegoś do salonu. W temacie raczkuje dlatego zwracam się z prośbą o sugestie by obrać jaki kierunek poszukiwań.
Ma to głównie grać pod muzyką elektroniczną, salon ok. 25 metrów, budżet do 6000 zł.
Mój pierwszy typ to marantz 6003 lub 6004, a kolumny być może coś z paradigm monitor.
Pojęcia nie mam jak to gra, ale postaram się gdzieś tego posłuchać.
Jakie wasze typy??
Pozdrawiam
Napisano
No to może posłuchaj choć kilku zestawień w salonach, albo u znajomych. Będziesz wiedział jakie brzmienie lubisz, jakiego nie.
Za sumę jaką masz można kupić przyzwoicie grający sprzęcik. A używany naprawdę dobry.
Napisano (edytowany)
Od listopada będzie czas na chodzenie po salonach, to nieuniknione. W zasadzie będzie to mój poważny system stereo, więc co bym nie kupił pewnie będę zadowolony, ale nie o to chodzi, ale żeby pomimo braku doświadczenia wybrać coś faktycznie wartego swej ceny.
Co ty kolego mógłbyś polecić, także i używanego. Im więcej zestawień w głowie, tym i więcej zaczepień już na odsłuchach.
Pozdrawiam Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości...