tomala13 #1 Napisano 2 listopada 2011 witami chcę się doradzić. mam zamiar kupić fronty Dali zensor7,reszte do 5.0 może póżniej i potrzebuję amplitunera który był by najbardziej muzyczny ponieważ przede wszystkim to będe słuchał muzy a filmy czasami z blue-ray i z n.salon ma 24m2 a ampli.do 2 tyś. i dzięki za ewentualną pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radi73 #2 Napisano 2 listopada 2011 Witam. Sformułowałeś wątek tak, że głowa będzie Cię bardziej bolała po..., niż przed zadaniem swojego pytania!!! Zaraz posypią się odpowiedzi i twierdzenia, że nigdy nie osiągniesz dźwięku dobrego z amplitunera av do 2000 zł!!! I jedynym rozsądnym posunięciem, będzie zastosowanie wzmacniacza stereo!!! Jest w tym oczywiście prawda, dlatego musisz dobrze zastanowić się czego tak naprawdę oczekujesz od swojego zestawu...?Uwielbiam markę DALI, ale nie znam Twojego typu: Dali Zensor 7. Zakładam, że nie ma ,,lipy" i kolumny graja bardzo dobrze jak na swój przedział cenowy. Więc tu nie będę Ci nic innego polecał Jeśli zdecydujesz się na amplituner av i nowy, to gorąco polecam YAMAHĘ RX-V671. Te marki dość dobrze zgrywają się ze sobą , a od RX-V6XX zaczynają się dobre urządzenia tego producenta. Sam preferuje od dłuższego czasu takie połączenie (choć na znacznie wyższym pułapie cenowym), słuchając po audiofilsku mnóstwo muzyki w stereo!!!Jeśli dopuszczasz używki, to masz szansę uzyskać dźwięk równie dobry (jeśli nie wyższy) jak ze wzmacniacza stereo w podobnej cenie np.: YAMAHA DSP-A1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomala13 #3 Napisano 2 listopada 2011 wiem wiem głowa mnie boli już od dawna wiem że stereo zagra lepiej ale od czasu do czasu jakiś film z blu-ray na kinie dobrym też fajnie posłuchać nawet planuję zakupić tv 55 3d żeby było lepiej.tak pozatym kolumny fajnie słuchałem w kinie na Denon 1922 i dały czadu i muza też była na wysokim poziomie(choć nie tak jak stereo)ale mam problem ponieważ nie mogę odsłuchać ich na innych sprzętach a dlaczego-bo tak tu jest więc dlatego się pytam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach