killswitch Napisano 16 listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 listopada 2011 Witam. Odbyłem wczoraj odsłuch zestawu Advance Acoustic MAP 306 i MCD 204i kolumn Avance K3.Matariał muzyczny typowo metalowy Judas Priest, Annihilator,AC/DC,TSA. Zagrało to bez polotu, bez dynamiki, brak separacji instrumentów, budowana scena w głąb i w szerz żadna.Moje pytanie brzmi : czy w tym repertuarze nie występuje coś takiego jak budowanie sceny nie wspomnę o mikrodetalach , czy jakimkolwiek powietrzu.System zagrał płasko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 listopada 2011 Co z wygłuszenie pomieszczenia? Testowałeś różne ustawienia kolumn? O ile scena w głąb nie musi być zawsze słyszalna na tym poziomie, to w szerz powinna być zawsze. No chyba, że grałeś mono Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killswitch Napisano 16 listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2011 Pomieszczenie w salonie było wygłuszone , dzwięk stereo, w drugim pomieszczeniu o warunkach zbliżonych dzwięk był podobny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 16 listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 listopada 2011 WitamA jak długo masz ten sprzęt?Jak będziesz ustawiał kolumny to staraj się je raczej skierować lekko na zewnątrz.Nie wprost na siebie.To sa wysokie kolumny i raczej siadaj trochę wyżej.U mnie one graja wyśmienicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts