popawu Napisano 19 listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 listopada 2011 Moimi doświadczeniami muzycznymi są głośniki logitech x-530 (grało 'ok' - pozbyłem się rok temu jak kupiłem laptopa) i słuchawki sennheiser px100-II, a w zeszłym tygodniu zamówiłem na allegro teściowi jamo sub 650 (właśnie siedzi i testuje, ale szału nie ma) Potrzebuję nagłośnienia które będzie współpracowało z filmami i serialami znacznie dłużej, niż z muzyką, w pokoju 20m² Muzyka jeśli już to klasyczna, power metal, melodic death metal, gothic metal i piosenki dla niemowlaków chciałbym zestaw 2 kolumn + wzmacniacz .... i tu pytanie; czy słusznie ? od razu zaznaczę że zestaw 5.1 nie ma fizycznej możliwości ustawienia w tym pokoju Tak jak w temacie; dysponuję kwotą ok. 1000zł na kolumny i jakiś wzmacniacz myślałem nad nowymi kolumnami, a stx f-180 z tego co wyczytałem zbierają dobre opinie i wtedy zostało by ok. 300 zł na wzmacniacz, więc pojawia się pytanie jaki ten wzmacniacz do tych kolumn... pilot do wzmacniacza to obowiązkowa sprawaChętnie przeczytam też inne propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 listopada 2011 Chcesz za 1000zł kupić nowy sprzęt? To mało realne, a jeśli wogóle to będzie tragicznie jakościowo.Poza tym z jednej strony LOGITECHy podobały Ci się, a z drugiej strony o JAMO SUB650 mówisz, że szału nie ma? Nie do końca rozumiem...Najtańszy zestaw jaki można wyrwać w tej chwili, który będzie prezentował jakiś poziom to:Reloop HA-210bKODA K-5400FDo tego dolicz kable, koszty dostawy/dojazdu i jak nic masz 1500zł, mniej się nie da. Pomijam fakt, że tym kolumnom należał by się trochę lepszy wzmacniacz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popawu Napisano 20 listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2011 nie, nie chce nowego sprzętu, po prostu pytam czy te głośniki faktycznie są ok, jakby to wynikalo z kilkunastu przeczytanych opinii, w sensie ze do tych 800zł byłyby to najlepsze nowe głośniki, aczkolwiek chętnie dowiem się jakie używane można kupić w tej cenie, na innym forum dostałem propozycję http://allegro.pl/pylon-pearl-gwarancja-na...1946340217.htmla wzmacniacz oczywiście byłby używany, z tym że szukam czegoś z pilotem, ale jak już się wstępnie orientowałem to stare pioneery maja obsługę pilotema co do logitechów, coż, wtedy wydawało mi się że jest ok, a tego jamo chyba teściu nie umie zgrać z amplitunerem i kolumnami (samoróbki jakieś stare) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabularasaAUDIO Napisano 20 listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 listopada 2011 Nie słyszałem tych kolumn ale ciekawy jestem opinii zostało tylko kilka godzin aukcji:http://allegro.pl/show_item.php?item=1934643072 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts