darek04 #1 Napisano 21 listopada 2011 Witam jest to mój pierwszy post wiec witam wszystkich.Pisze ponieważ chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze przyzwoitego zestawu kina domowego - kompletnie się na tym nie znam.Postaram się sprecyzować moje wymagania :Telewizor max 46 cali, 3D, Led. Do tego amplituner + głośniki. Pomieszczenie ma około 25 metrów kwadratowych. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku. Chciałbym przeznaczyć na ten zestaw około 6.000-10.000 złDziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radi73 #2 Napisano 22 listopada 2011 Potraktuj to jako tylko propozycje, bo nie wiem czy zakładasz tylko nowe rzeczy, czy ta suma wynika z Twojej zdolności kredytowej, czy tyle uzbierałeś do ,,skarpety" Zależy Ci na jakości dźwięku, więc myślę że dźwiękowo to powinno być bardzo ok.:http://www.tophifi.pl/towar/id/1778/xd/1/r...1_mx5_mxc1_mxs/http://www.tophifi.pl/towar/id/1779/rxv671..._bs_522_cc_512/Co prawda w tych zestawach nie ma subwoofera, ale nie wiem czy na 25 [m2] to Ci nie wystarczy. Znów jest odtwarzacz Blu-Ray 3D, a Ty nic nie piszesz o źródle? Myślę, że jest duża szansa i nie będziesz narzekał na brak niskich tonów. Zwłaszcza przy pierwszym/droższym zestawie. Tak jak napisałem wyżej to tylko propozycja, niestety raczej budżet 5500 - 6000 zł jest takim minimum do osiągnięcia dobrego dźwięku!!! Jak masz gdzieś w pobliżu dostęp do TOP-HIFI, to chociaż posłuchaj tych gotowców. Jeśli chodzi o subwoofer, to kiedyś w niedalekiej przyszłości, możesz sobie go zawsze dokupić. Oczywiście można spróbować dobrać zupełnie osobno:- kolumny (główne i efektowne oraz subwoofer, byle by zachować przody z jednej serii: L, C, R),- odtwarzacz i amplituner (mogą być zupełnie innych marek),- tv,Ale tu trzeba wykazać się już sporym doświadczeniem - by w efecie otrzymać lepszy dźwięk, za mniejsze pieniądze!!!Co do telewizora 3D, teraz chyba prym wiedzie SAMSUNG...? I na dobry odbiornik ok. 46 cali trzeba wydać ponad 4000 złTo taka odpowedź troszkę na szybko, odnieś się do niej uwagi mile widziane i napisz coś więcej w temacie:• z czego chcesz odtwarzać filmy/dźwięk,• czy dopuszczasz w zestawie amplituner, odtwarzacz z różnych marek,• sprzęt tylko nowy, czy może mogą być używki,• do jakich celów ma służyć sprzęt (np. stereo 50%, video 50%),• jakie jest Twoje doświadczenie z audio, bo jakieś mieć musisz, • jakiej muzyki słuchasz, etc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darek04 #3 Napisano 22 listopada 2011 Cytat Potraktuj to jako tylko propozycje, bo nie wiem czy zakładasz tylko nowe rzeczy, czy ta suma wynika z Twojej zdolności kredytowej, czy tyle uzbierałeś do ,,skarpety" Zależy Ci na jakości dźwięku, więc myślę że dźwiękowo to powinno być bardzo ok.:http://www.tophifi.pl/towar/id/1778/xd/1/r...1_mx5_mxc1_mxs/http://www.tophifi.pl/towar/id/1779/rxv671..._bs_522_cc_512/Co prawda w tych zestawach nie ma subwoofera, ale nie wiem czy na 25 [m2] to Ci nie wystarczy. Znów jest odtwarzacz Blu-Ray 3D, a Ty nic nie piszesz o źródle? Myślę, że jest duża szansa i nie będziesz narzekał na brak niskich tonów. Zwłaszcza przy pierwszym/droższym zestawie. Tak jak napisałem wyżej to tylko propozycja, niestety raczej budżet 5500 - 6000 zł jest takim minimum do osiągnięcia dobrego dźwięku!!! Jak masz gdzieś w pobliżu dostęp do TOP-HIFI, to chociaż posłuchaj tych gotowców. Jeśli chodzi o subwoofer, to kiedyś w niedalekiej przyszłości, możesz sobie go zawsze dokupić. Oczywiście można spróbować dobrać zupełnie osobno:- kolumny (główne i efektowne oraz subwoofer, byle by zachować przody z jednej serii: L, C, R),- odtwarzacz i amplituner (mogą być zupełnie innych marek),- tv,Ale tu trzeba wykazać się już sporym doświadczeniem - by w efecie otrzymać lepszy dźwięk, za mniejsze pieniądze!!!Co do telewizora 3D, teraz chyba prym wiedzie SAMSUNG...? I na dobry odbiornik ok. 46 cali trzeba wydać ponad 4000 złTo taka odpowedź troszkę na szybko, odnieś się do niej uwagi mile widziane i napisz coś więcej w temacie:• z czego chcesz odtwarzać filmy/dźwięk,• czy dopuszczasz w zestawie amplituner, odtwarzacz z różnych marek,• sprzęt tylko nowy, czy może mogą być używki,• do jakich celów ma służyć sprzęt (np. stereo 50%, video 50%),• jakie jest Twoje doświadczenie z audio, bo jakieś mieć musisz, • jakiej muzyki słuchasz, etc. Tzn. ja jestem całkowitym laikiem jeśli chodzi o taki sprzęt dlatego chciałem zasięgnąć porady. Budżet jaki określiłem nie jest problemem.Interesuje mnie tylko sprzęt nowy może być różnych marek. Cieżko mi procentowo określić przeznaczenie tego sprzętu ale raczej z przewagą na wideo Słucham głównie trancu, chilloutu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach