rastaman Napisano 6 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2011 Witam po raz kolejny. Mam dylemat które przewody wybrać Real Cable BM 250 T czy KLOTZ TWINAX R-AUDIO (przewód - Klotz Twinax LY 240 T). Mój zestaw to : YAMAHA AX-497 i Mission M33i. Pokój na chwilę obecną ok 12 m2 docelowo będzie ok 20 m2. Czekam na opinie ewentualnie na jakieś inne propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2011 No to, nie jestem pewien czy wiesz, rozpoczynasz kolejną rundę bitwy na temat wpływu kabli na dźwięk Powinieneś tu dostać informacje, że kabel nie gra oraz takie, że od kabla mnóstwo zależy Ja reprezentuję poglądy centro-bezwpływowe-kablowo to znaczy -> kabel musi mieć parametry wynikające z praw fizyki i wystarczy czyli kabel musi mieć przekrój ok 2,5 mm2 i materiał użyty im bardziej szlachetny tym lepiej (przewodnictwo, utlenianie). Jednak wydawanie więcej niż 20 zł za metr uważam za przesadę.Oczywiste jest dla mnie, że odezwą się zwolennicy teorii przeciwnej, gotowi wydać wiele więcej na kable.Kto ma rację - nie wiem bo badań nie prowadziłem.Poczytaj, pomyśl i zdecyduj, komu dasz się przekonać Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts