siwyxcool Napisano 8 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2011 Witam posiadam subwoofer yamaha yst-sw300 bez głośnika ,proszę jaki mam zakupić głośnik żeby przywrócić mu pierwotny stan jak i dźwięk ,jeśli się opłaca,reszta jest nie naruszona i sprawna technicznie dysponuje kwoto do 500zl i proszę o fachową pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2011 Nominalnie Twój sub miał następujące parametry:Driver 12-inch cone Amplifier Built-in 185 watt Yamaha Active Servo Technology Frequency Range 18 Hz - 160 Hz High-Cut Filter Continuously Variable from 40 Hz - 140 Hz High-Pass Filter Adjustable at 50, 80, 100 Hz Dimensions (W x H x D) 400 x 500 x 435masa 25,4 kg. Nie znam symbolu głośnika - poszukaj na stronie Yamahy w wycofanych produktach i ściągnij sobie instrukcję serwisową (być może będziesz musial podać swój mail, by ściągnąć instrukcję).W zwykłej instrukcji którą mam (dotyczy modelu na 110-120 V) nie ma podanego oznaczenia głośnika...W każdym razie - potrzebujesz 30cm głośnik basowy o zbliżonej mocy, Jeszcze zerknij na rozstaw śrub w głośniku.Czy jesteś pewien, że wzmacniacz i elektronika są sprawne?PozdrawiamPS. Sub jest niezły - więc warto go reanimować... Tylko nie szukaj zamiennika wśród tych najtańszych głośników niskotonowych... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyxcool Napisano 9 grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2011 gra na 100% kolego mi pożyczył głosnik 30cm podłączyłem i ładnie grało ,a ja chcę chociaż mieć zbliżone parametry do oryginalnego, nawet nie wiem co znaczy głosnik o obnizonej mocy ?podajcie jakiś kierunek ile omh jakie hz i ile watt itp to możne już będę bliżej coś wiedział . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts