Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich forumowiczów
Mam nadzieję, że nie popelnię zbyt dużo błędów pisząc swój pierwszy temat na tym forum icon_smile.gif

A więc....
Zakupiłem wzmacniacz Yamaha AX-930. Końcówka mocy sprawna ponieważ podłączam sygnał z KD i gra.

Podłączając normalnie jako źródło dźwieku DVD czy kompa do dowolnego z wejść muszę podkręcić potencjometr głośnośi na MAX, żeby cokolwiek usłyszeć w głośnikach lub słuchawkach. Jaka może być przyczyna i czy bez serwisu się obejdzie?

Dodatkowe pytanko dot pierwszego akapitu. Czy jeżeli wzmak chodzi jako końcówka to powinienem mieć możliwość na nim regulacji barwy dźwięku czy głośności? W poprzednim modelu AX500 tak miałem, tutaj dźwięk jest taki jaki zapodam z KD.
Napisano
Dobrym specem od wiekowych YAMASZEK jest kaczor, spróbuj z nim porozmawiać na priv... Kiedyś opisał w ostatnim zdaniu Twój model, cyt.: ,,Jeśli coś z nim nie tak - nie ruszać to trudno naprawialna zabawka - z racji cienkich ścieżek na płytkach mających paskudną cechę odklejania się przy lutowaniu ręcznym."
Może, jeśli nie jest za późno, powinieneś zwrócić sprzedawcy wadliwy egzemplarz...?
Napisano
Zworki z tyłu masz dobrze wpięte? Potrafią nie kontaktować sprawdź to dokładnie.

" Czy jeżeli wzmak chodzi jako końcówka to powinienem mieć możliwość na nim regulacji barwy dźwięku czy głośności?"
Nie, nie powinieneś mieć. Wpięcie się bezpośrednio na końcówkę omija wszelkie regulatory.
  • 2 weeks later...