cheniu Napisano 26 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2012 Witam.Co myslicie o Harmanie 3490 do altusów 200?Nada się ?Czy może lepiej jakiś Denon albo Onkyo? Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 26 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2012 Generalnie kup tego co ma więcej mocy i jest cięższy wagowo bo różnic w jakości dźwięku i tak nie rozpoznasz na tych kolumnach Pozdrowienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheniu Napisano 26 stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2012 Kurde, wszyscy krytykują moje altuski a ja tyle kasy za nie dałem.Chyba musze się ich pozbyć.A jeżeli chodzi o sam amplituner? Co myślisz? jak już go kupię to nie będę chciał sprzedawac w najbliższym czasie.Fajnie będzie grał z bardziej współczesnymi kolumnami? Np. JBL? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 26 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2012 Przejdz sie do sklepu audio i posłuchaj jakiegoś wzmacniacza z kolumnami podłogowymi powyżej 2500zł. Jeśli będziesz uważał że dźwięk z altusów Ci sie bardziej podoba (ma więcej basu czy sopranu) to nie ma sensu ich sprzedawać. Jak kumpel miał altusy to pasowały do głośnej muzyki technicznej.Myślę że harman będzie dobry bo ma łagodniejszą górę (od pozostałych przez ciebie podanych) i zgra sie z metalicznymi, tubowymi wysokotonowcami tonsila.Jeśli jednak stwierdzisz że podłogowe w sklepie zagrają lepiej to zapraszam do wielu tematów i porad na tym forum i napewno coś sie znajdziePozdrowienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2012 Cheniu to zastanawiające, że najpierw się kupuje Altusy a później przychodzi na forum i pyta co do nich by dobrze grało. To tak jakbyś kupił Daewoo Tico i pytał czy to dobry samochód. Ponadto zastanawiałbyś się co zrobić, by sprawował się jak (conajmniej) Volkswagen.Jeśli chcesz trwać przy Altusach, to dobrze kupić miękko grający, nieostro brzmiący wzmacniacz. Ale takie (oprócz Diory) trochę kosztują.Ile możesz przeznaczyć na wzmacniacz? Czy chcesz pozostać przy tych kolumnach, czy też planujesz jednak je sprzedać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheniu Napisano 27 stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2012 Cytat Cheniu to zastanawiające, że najpierw się kupuje Altusy a później przychodzi na forum i pyta co do nich by dobrze grało. To tak jakbyś kupił Daewoo Tico i pytał czy to dobry samochód. Ponadto zastanawiałbyś się co zrobić, by sprawował się jak (conajmniej) Volkswagen.Jeśli chcesz trwać przy Altusach, to dobrze kupić miękko grający, nieostro brzmiący wzmacniacz. Ale takie (oprócz Diory) trochę kosztują.Ile możesz przeznaczyć na wzmacniacz? Czy chcesz pozostać przy tych kolumnach, czy też planujesz jednak je sprzedać? Oj już nie filozuj f1angel Co już kupiłem to kupione i nic oprócz sprzedaży tego nie zmieni.Koniecznie chce kupić amplituner ale nie wiem jaki. koszt jaki mogę ponieść to max 1500złWolałbym coś nowego bo mam przykre doświadczenia z używkami...Jeżeli chodzi o moje straszne i beznadziejne altusy które zawsze chciałem mieć i w końcu mam i okazuje sie że są najgorsze to z bólem serca będę sie ich w stanie pozbyć w razie potrzeby Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2012 Jeśli nowy, to co za problem podjechać po uprzednim umówieniu się, na odsłuch do jakiegoś salonu? Sam wybierzesz, posłuchasz co lepiej gra, jakie zestawienie, wzmacniacz czy amplituner. Przy okazji poproś o podłączenie innych kolumn, posłuchaj, porównaj, będziesz wiedział jak się mają Altusy do dobrze brzmiących kolumn. Żadna tam filozofia Istnieje także mozliwość, że Altusy grają tak, jak najbardziej lubisz a dobre, naturalnie grające kolumny odbierzesz jako nijakie i mdłe.Tak już jest, że jeden zachwyca się winami z dobrych rocznikow a drugi woli samogon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts