golden_brown Napisano 7 lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 lutego 2012 Witam,Od 1,5 roku posiadam Sennheiser hd380 pro. Nic szczególnego, ale to moja półka cenowa (zwłaszcza, że są podłączone do pc). Po jakimś czasie stwierdziłem, że zintegrowana karta w pc to zdecydowanie za mało. Kupiłem kartę dźwiękową XonarU3 z wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym. Nie chciałem jeszcze wydawać zbyt dużo pieniędzy, bo nie wiedziałem, czy potrzebuję więcej. Teraz już wiem - potrzebuję Stwierdziłem jednak, że nie należy dokupować lepszej karty pod pc, tylko sprawić sobie prawdziwy sprzęt muzyczny. Stąd prośba o radę. Jako, że słuchawki już posiadam, potrzebuję do nich odtwarzacza cd(może być bez radia) i wzmacniacza słuchawkowego (chyba, że się mylę i potrzeba czegoś jeszcze).Jeśli chodzi o odtwarzacz, to chyba sensownym wyborem będzie Marantz CD 52 mkII. Co sądzicie?Za to jeśli chodzi o wzmacniacz słuchawkowy, to nie mam żadnego pomysłu i proszę o radę. Jakie modele doradzacie? Nie mam ustalonego budżetu, ale chodzi mi tę samą półkę, co słuchawki i odtwarzacz. Chodzi głównie o dźwięk, na prezencji urządzeń mi nie zależy.Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
code Napisano 10 lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 lutego 2012 Ja aktualnie podpinam je bezpośrednio do karty dźwiękowej Audiotrak Prodigy HD2 i gra bardzo fajnie.Ogólnie nie są one zbyt wymagające jeśli chodzi o źródło dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts