aven #1 Napisano 12 lutego 2012 Witam Na wstępię powiem , że chciałbym kupić słuchawki głównie do gier i filmów blu ray .Chciałbym uzyskać w mairę dobry efekt przestrzenny. Mój budżet wynosi około 150 zł Mam na oku słuchawki EASY TOUCH ET-9205 DENDROID REAL 5.1 i Creative Sound Blaster Tactic 3D Alpha.Nie zabardzo wiem jaka różnica jest pomiędzy dzwiękiem 5.1 (słuchawki easy touch) a 3d (creative) i czym to się różni ?Które słuchawki będą lepsze ?Pozdrawiam Marcin Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadeusz #2 Napisano 13 lutego 2012 Nie wiem czy to w ogóle możliwe aby były słuchawki 5.1 ? Złudzenie "dzwięku przestrzennego" można oczywiście wytworzyć, ale nie jest to dzwięk z sześciu głośników... Proponuję odsłuchać obie pary słuchawek i wybrać... lepsze.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paradox #3 Napisano 3 marca 2012 witam. Kiedyś też sie nad tym głowiłem i o wiele lepiej(moim zdaniem) jest kupić 5.1 zestaw niż psuć słuch na słuchawkach heheNajtańszą opcja "symulowanego" dźwięku na słuchawkach jest Koss UR40(największa przestrzeń w tej cenie) i senheiser 201 jeśli dobrze pamiętam. tyle że aby mieć ten symulawany dźwięk trzeba by mieć dwiękówke z takową opcją prawdziwy źwiek 5.1 na "słuchawkach" będziesz miał na Tritton AXPRO 5.1- znajduje sie w nich 8 głośniczków i jest to model z kilku na rynku gdzie masz prawdziwy dźwięk 5.1 na słuchawkach tylko obawiam się ze znacznie przekroczy twój budżetpozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach