Jac Napisano 12 marca 2012 Udostępnij Napisano 12 marca 2012 Na wstępie chciał bym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum a zamierzam tu spędzić trochę czasu tak więc Witajcie!Mam pewien dylemat, otóż wraz z zakupem nowego telewizora i braku w nim wyjścia analogowego audio na wzmacniacz (no może poza wyjściem słuchawkowym ), z niechęcią muszę coś zmienić w swoim zestawie lub też sprzedać cały i kupić coś nowego z lepszymi parametrami - ale bez szaleństw, nie jestem audiofilem choć coś tam słyszę.. jeszcze. Oczywiście najchętniej dokupił bym po prostu zestaw kina domowego i nic nie zmieniał, ale niestety nie będę miał miejsc żeby to wszystko pomieścić w mieszkaniu. Na pewno będę chciał mieć do "kina domowego" blu-ray no i przydało by się mieć przestrzenny dźwięk jak już 3D jest w TV W chwili obecnej posiadam zestaw technicsa wzmacniacz SU-A800, CD SL-PS840, radio ST-GT550, kaseciaka RS-bx747, i korektor SH-GE90, do tego głośniki Tonsila Sherzo200 No i co z tym zrobić - czy jest sens to rozbudować, czy w ogóle z tej mąki będzie chleb ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 12 marca 2012 Udostępnij Napisano 12 marca 2012 jest takie urządzenie które radzi sobie z tym problemem http://allegro.pl/fiio-d3-konwerter-audio-toslink-s-pdif-analog-rca-i2175801573.htmljeśli jesteś w stereo to nie idź w stronę kina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jac Napisano 13 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2012 o!! i to jest chyba dobre rozwiązanie, bo się ładnie to schowa za TV i nie będzie nic widać a jakiego to prądu potrzebuje? bo może by się to dało zasilić z portu USB w TV, pewnie jak pobór prądu będzie poniżej 500mA to da radęEDIT: a czy ten konkretny model konwertera, będzie odpowiedni - czy jest sens może kupić coś lepszego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 13 marca 2012 Udostępnij Napisano 13 marca 2012 ten ma dobre opinie więc dałem linka do tego .... a czy są lepsze to nie wiem, nie chcę wprowadzać w błąd .... jak nabędziesz konwerter to daj znać jak się sprawuje . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jac Napisano 13 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2012 (edytowany) ok, pewnie go kupię, w UK wychodzi taniej z wysyłką do PL niż w PL bez wysyłki ... jeszcze poczytam trochę o nim Edytowano 15 marca 2012 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jac Napisano 27 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2012 tytułem zakończenia wątku - Towar już zamontowany, wszystko pięknie działa, jedyny zonk jaki miałem to niedopatrzenie przy zamawianiu, dostałem konwerter z zasilaczem z angielska wtyczka , na szczęście udało się zasilić konwerter z portu USB w Tv, więc przy okazji zyskałem automatyczne włączanie i wyłączanie (razem z TV) konwertera. dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 27 marca 2012 Udostępnij Napisano 27 marca 2012 no to super ..!!!Napisz jeszcze jak sobie radzi jeśli chodzi o dźwięk w porównaniu do optyka i jak z dźwiękiem kanałów HD bo ponć w TV trzeba przestawić na PCM a nie może być DD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts