ermaker Napisano 28 marca 2012 Udostępnij Napisano 28 marca 2012 Witam, przepraszam jesli to nie temat na forum lecz jssli nie Wy to kto ....... PROSZE o POMOC i WSKAZÓWKI Posiadam – amplituner YAMAHA RX-V461. Niestety od pewnego czasu ok. miesiąca pojawiają się problemy z prawidłowym włączeniem urządzenia. Słychać tylko suche załączenia przekaźnika i sprzęt wyłącza się. Po ok. 30-40 próbach załączenia (bez różnicy czy z pilota czy przyciskiem na panelu) urządzenie w końcu uruchamia się bez problemu. Kolejne włączenia już odbywaja się bezproblemowo. Sprzęt normalnie działa bez zarzutu – w tym dniu … W kolejnym dniu muszę przeprowadzić procedurę od początku … Proszę o odpowiedź czy samemu można taką usterkę naprawić czy należy przesłać do serwisu (niestety koszty) w celu naprawy. Proszę o pomoc i ew. informację co może być tego przyczyną. smiem podejrzewać jako amator - elektrornik może jakieś kondensatory .... ale nawet nie mam scheamtu. Z góry dziękuję za odpowiedźEryk Ł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ermaker Napisano 29 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2012 HALOOOOOOOO jest ktoś co mógł by mi pomóc ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 30 marca 2012 Udostępnij Napisano 30 marca 2012 To wygląda na usterkę. Proponuję udać się do serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Jacek Napisano 31 marca 2012 Udostępnij Napisano 31 marca 2012 miałem podobną sytuację z cedekiem, trzeba było kilka razy włączać i wyłączać, żeby go włączyć i zacząć używać, nawet czasami podczas używania wyłączał/resetował się, to jest problem na stykach, pewnie przegrzał Ci się kilka razy i teraz coś w nim nie łączy,najlepszym wyjściem byłoby podskoczenie do znajomego żeby do niego zajrzał i zobaczył w czym rzecz, bo w serwisie to kasy pójdzie trochę za samo rozpoznanie sobie policzą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ermaker Napisano 1 kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2012 No tak... gdzies na necie doczytytałem iż może to być związane z uszkodzeniem kondensatrów na zasilaniu tych duzych przy trafo zasilającym ... podobno po wyminaie jest oki ... jak myslicie ?????? skad mozna scisagnąc scheamt takiego apmpli ???? POMOCY Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Jacek Napisano 4 kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2012 każdy schemat można znaleźć w google, trzeba dobrze szukać, spróbuj wpisać nazwę urządzenia i słowo maintenance, nie znam się na schematach amplituner więc dalej Ci nie pomogę, powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts