Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Przymierzam się do zakupu kina domowego do salonu (ok 25 m2) . Bedzie to działać na telewizorze Panasonica, a zalezy mi na podpieciu do kina i telewizora PS3 oraz dekodera cyfry. Budzet to 2-2,5 tys , max 3 tys. Bardzo proszę o radę które kino będzie najrozsadniejsze. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze najlepse byloby drewno ale ze wzgledow finansowych i estetycznych (uwagi zony:P) musialbym brac pod uwage to co znalazlem ponizej. Oczywiscie prosilbym o opinie co z tego wybrac albo ewentualnie jakas inna propozycje. Moze jakis kompromis pomiedzy frewnem a plastikiem? Po długich poszukiwaniach wybrałem 3 opcje:
1. Panasonic SC-BTT770EP-K lub tez sony BDV E880 -980
oraz ewentualnie LG HB954PB lub cos z Samsunga HT-E5550/EN
Najbardziej się skłaniam do Panasonica, lub tez sony ale proszę o wasze opinie. Z gory dziekuje
Napisano
Nie ma kompromisu między plastikiem a drewnem. Albo załatwisz sprawę po męsku albo zostaniesz z ręką w nocniku icon_biggrin.gif
Trochę przesadzam, ale tak to mniej więcej wygląda.
Napisano
Dokładnie;) jeździłem na plastikowym LG kilka długich lat i w końcu udało mi się go sprzedać. Jedyne co miał w pożądku to ładne basy i spoko wygląd (cztery stojące głośniki).
Ale jak widać po moim poście poniżej można kupić spoko zestaw nawet za około 1500zł, a dźwięk z drewienka na pewno niczym nie zastąpisz nawet najdroższym plastikiem...
  • 3 months later...
Napisano
Witam serdecznie podepnę się pod temat ,szukam dobrego kompromisu dla swoich potrzeb do kwoty 3tyś.
Mianowicie chce zakupić kino domowe do swojego pokoju ok 15m2 . Dotychczas oglądałem filmy , sluchałem muzyki na Logitech Z-5500 sygnał nadawany z komputera do karty dźwiękowej Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB po optyku lecz chciałem już zmienić sprzęt .
Sprzęt 50% do Muzyki (gust muzyczny muzyka lat 70,80,90i współczesna ,Muzyka filmowa‎,Instrumentalna ,techno, house, dance, trance, hip-hop Pop) 50% do filmów (przewaga horrory, sf, romantyki, przygodowe).
Zastanawiam się na tymi opcjami:

ONKYO TX-NR414 + JAMO S 426 HCS3 +sub 210

DENON AVR-1513 + JAMO S 606 HCS3 +sub 210

YAMAHA RX-V373 + JAMO S 426 HCS3 +sub 210

YAMAHA RX-V371 + JAMO S 606 HCS3 +sub 210

chciałbym uzyskać stereo do odsłuchu muzyki jak i dobre wrażenia podczas oglądania filmów szeroką scenę .
Może ktoś z was mi coś poleci do ok 3 tyś nie stać mnie na droższe .