rhapsody Napisano 1 czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2012 Witam!Poczatkowo rozgladalem sie za zestawami 5.1 jednak zrezygnowałem na rzecz dobrego zestawu 2.0.Prosze o pomoc w doborze zestawu . Kilka przydatnych informacji:-mój wzmacniacz to Diora WS 442.-sprzęt będzie używany w pokoju 3mx3m-słucham muzyki z rodzaju hardcore , gabber itp. więc zależy mi na wysokiej jakosci niskich tonów -z uwagi na to , że mieszkam w bloku nie slucham muzyki zbyt głośno - zależy mi na jakości dzwięku-akceptuje kolumny uzywane-cena 400 - 600 złPozdrawiam . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2012 Zestaw 2.0 to po prostu stereo. Ot żargon kinomaniaków. Tak jak często na stereofoniczną parę kolumn mówią frontowe. Fuj... Piszesz, że zależy Ci na wysokiej jakości niskich tonów. Za 600-800zł? Dobrze, że akceptujesz używane, bo nieraz ktoś sprzedaje fajne i cudem da się wyrwać takie w super cenie. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale (moim zdaniem) wysokiej jakości niskie tony jest o wiele trudniej uzyskać niż średnie czy wysokie. druga sprawa, do tego potrzebny jest wówczas dobry, wysokiej jakości, wydajny prądowo wzmacniacz, który weźmie wszystko "za mordę". Na pewno nie taka Diora, choć to całkiem sympatyczny wzmacniaczyk.Pokój 3x3m nie wróży akustycznie nic dobrego, ale bywają wyjątki. W 9m2 proponuję raczej monitory (standowe/podstawkowe). Do tego trzeba by kupić standy, jeśli już mówimy o wysokiej jakości, na regale ich nie postawisz, prawda? Masz możliwość odsunąć kolumny przynajmniej po kilkadziesiąt centymetrów od ścian?Ewentualnie możesz rozważyć niewielkie kolumny podłogowe. W innym wątku też brałem pod uwagę taką możliwość.I tak na koniec. Ciekaw jestem co rozumiesz pod pojęciem wysokiej jakości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts