tomgda Napisano 27 lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 lipca 2012 Uszanowanie.Laickie pytanie bo nie siedzę narazie w DACach.... ale tak sie zastanawiam czy korekcja dźwięku za pomocą Equalizera (np w foobarze) jest wogóle słyszalna w przypadku gdy dżwięk idzie do wzmacniacza nie bezpośrednio z karty dźwiękowej komputera lecz przez zewnętrzny DAC podłączonym do komputera kablem optycznym / coaxialnym ? PozdrawiamMoże nie zbyt jasno sie wyraziłem a więc:KARTA DŹWIĘKOWA KOMPUTERA (wyjście optyczne / coaxialne) >> DAC (wejście optyczne / coaxialne) >> WZMACNIACZ AUDIO >> GŁOŚNIKICzy regulacja equalizerem w foobarze przyniesie słyszalną zmianę ?Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 29 lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2012 Chyba nikt tu nie ma DACa. Szkoda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 30 lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 lipca 2012 Oczywiście, że przyniesie. Polecam zainstalować rozszerzenie VST do Foobar'a i do tego wtyczkę EasyQ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 31 lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2012 pacio94 a możesz w skrócie napisać jak zainstalować te ustrojstwa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 lipca 2012 Pewnie, ściągasz sobie wtyczkę Foobar'a VST tutaj, wypakowujesz, plik "*.dll" wrzucasz do folderu "components" w folderze instalacyjnym (domyślnie: C:/Program Files/foobar 2000/components/) i odpalasz program.Ściągasz wtyczkę EasyQ tutaj, wypakowujesz gdziekolwiek, w opcjach Foobar'a: Preferences --> Components --> VST plug-ins, klikasz "Add" i wybierasz plik, który wypakowałeś.Wtyczka jest tam gdzie normalny equalizer Początkowo jej obsługa może się wydawać trochę skomplikowana, ale na pewno szybko załapiesz, a jej dokładność jest w sumie nieskończona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 1 sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2012 Dzięki pacio94. Działa git Sporo większy zakres częstotliwości jak standardowy equalizer. Używasz oprócz easyq jeszcze standardowego equalizera ?P.S Chciałem jeszcze spytać o Fidelizer - przynosi to jakieś słyszalne kożyści ?I trzecie ptyanko - próbowałeś wtyczki T-RackS 3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2012 Jak się używa jednego EQ to użytkowanie innego kompletnie mija sie z celem z racji tego, ze większy jest analogicznie rozbudowaniem mniejszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 2 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2012 Fidelizer'a nie używałem i jakoś nie zamierzam. Szczerze wątpię w te wszystkie super audiofilskie zabiegi na sofcie (Windows'ie). Można sobie zbudować audiofilskiego PCta i wtedy dobrać odpowiednio system, ale tak to moim zdaniem bezsens, niech nikt się nie czuje urażony, bo jak słyszysz różnicę to ja się cieszę jego szczęściem T-Racks? Nie, nie używałem, jakoś 300zł za jedną wtyczkę to przy moim zestawie trochę dużo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts