Gregkrak Napisano 5 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2012 Witam, kupiłem telewizor Samsunga UE40ES5500 i mam kilka pytań:1. jaki kupić adapter wifi aby bezprzewodowo odbierać sygnał z mojego rutera na telewizorze. Ruter jaki posiadam to TP-Link model: TL-WR340G ver: 2.2 2. Samsung ma tylko 2 wyjścia USB, czy mogę zastosować jakiś rozgałęziacz ( hub ) abym miał więcej wejść a TV je widział ?3. Jaki dysk zewnętrzny kupić abym mógł nagrywać programy z TV na niego – jakie musi mieć parametry ( czy dysk musi być zasilany z sieci 230 V, jaką pojemność musi mieć, itd. )? Posiadam od tygodnia dysk przenośny ADATA 750GB SH93 na którym mam już nagrane bardzo dużo ważnych informacji których nie chcę kasować a podczas wyboru w telewizorze funkcji nagrywania chce mi on koniecznie dysk sformatować . Czy można w jakiś sposób nagrać coś z tv na ten dysk bez konieczności formatowania ?Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 5 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2012 1. dedykowany do tego modelu samsunga 2. możesz 3.kup jakiś 2,5" samsunga, wd czy inny min 5400 obr3a. możesz podzielić na partycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemikost Napisano 6 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2012 @Gregkrak- chyba nie ten dział forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts