Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam, posiadam gramofon Technics SL-BD3 i chcę dokupić do niego jakiś wzmacniacz do 500 zł. Dodam, że będę słuchał z niego muzyki tylko na słuchawkach (na razie z Grado SR-60, ale jak nadarzy się okazja mam zamiar kupić Sennheisery HD595). Jeśli ma to jakieś znaczenie to słucham głównie rocka i bluesa. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Napisano
Witam
Jeśli w grę wchodzi tylko odsłuch muzyki na słuchawkach, można zakupić wzmacniacz gramofonowy i słuchawkowy. Myślę, że w kwocie 500 zł, jeśli chodzi o coś lepszego, to może być trudne. Ale warto zakupić np. coś takiego :

http://allegro.pl/denon-pma-725r-potezny-w...2703560157.html
[ DENON PMA-725R ]

http://allegro.pl/luxman-a-321-rewelacyjny...2703560170.html
[ LUXMAN A-321 ]

Może z czasem zmienisz zdanie i pomyślisz o dokupieniu kolumienek podstawkowych. Tu zawsze jest możliwość ich podłączenia.
Nie wiem dlaczego chcesz słuchać czarnych płyt tylko na słuchawkach. Czy to brak miejsca na kolumny ? Choć gramofon i tak zajmuje już troszeczkę.
Wnioskuję tak dlatego, że przez jakiś czas też słuchałem swojego drapaka podłączonego do zewnętrznego wzmacniacza phono, podłączonego do mixera i z konsoli na słuchawkach odsłuchiwałem muzykę. Ale to jeszcze było, kiedy studio domowe zabierało mi całą dostępną przestrzeń. Teraz jest inaczej. Skąd taka decyzja u Ciebie ?
Chyba, że masz zamusł ma relaksacyjny kącik, gdzie odcinasz się z brzmieniem z winyla tylko dla siebie. To też ma swój czar icon_smile.gif. Może jakoś pomogę i coś podpowiem.
Pozdrawiam