Adrianos18 Napisano 3 listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 listopada 2012 WitamPrzymierzam się do kupna w najbliższy poniedziałek głośników Genius HF 6000 5.1 jednak martwię się czy nie będą za ciche .Obecnie w moim pierwszym pokoju 20m2 mam wieżę hi-fi Panasonic SA-AK410 o wspaniałym dźwięku i miękkim mocnym basie ma ona już 10 lat używana często na 100% mocy i nic nie charczy , jednak wg mnie mogło by być trochę głośniej. Ma ona dwa 3-drożne głośniki Niskot.:2x75 W + Wysokot.: 2X75 W = 300 w RMS .W 2 pokoju też 20m2 chcę zamontować Geniusy . Zestaw Genius ma 200 W w RMS , przy czym ma subwoofer o mocy 100 W w RMS . Satelitki po 20 W mają. .Głównie Geniusy będę używał do oglądania filmów dlatego potrzebuję systemu 5.1 jednak chcę by bass był mocniejszy niż na wieży. Spełnią one moje wymagania ? Jakieś propozycje ?Genius HF. 5.1 6000:Dane techniczne Panasonic SA-AK410:Dane techniczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 listopada 2012 Obawiam się, że nie... Taki subwoofer by cię zadowolił link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianos18 Napisano 3 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2012 Bez przesady , odnosząc się do wieży Panasonica kiedy słucham na niej muzyki w 100% głośności przy mocnym basie i bardzo głośno śpiewam (krzycze ) to siebie słyszę . Marzy mi się aby własnie taki subek mieć, nagłośnienie estradowe, jak w klubach gdzie człowiek do drugiego musi do ucha bezpośrednio krzyczec by cokolwiek usłyszał. Wracając do tematu, dzięki za odpowiedź prosiłbym jeszcze żeby ktoś się w temacie wypowiedział. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 listopada 2012 Sory, że tak trochę nie w temacie, ale lubisz swój słuch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianos18 Napisano 3 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2012 Lubię swój słuch jednak czasem lubię posłuchać głośno muzyki (od ponad 10 lat słucham głośno) z tym , że coraz rzadziej. Prawda jest taka, że jak nie w domu to wyjdziesz do powiedzmy klubu i jesteś narażony na bardzo głośną muzykę przekraczającą zdecydowanie 80db, w wyniku czego po takiej imprezie odczuwany jest szum w uszach przez jakiś czas. Zmusza mnie do do refleksji i ograniczenia słuchania tak często bo chcę na starość coś słyszeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 listopada 2012 Co innego raz na kwartał pójść na koncert/do klubu (wedle upodobań), a co innego wstawiać do domu sprzęt, który może grać na takim samym poziomie, albo i głośniej, bo będzie to w pomieszczeniu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts