Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

Chcę kupić sprzęcik audio do pokoju ok. 30m2. Sprzęt ma służyć głównie do średnio-głośnego słuchania muzyki w domu, na małych imprezach, a także jako kino domowe. Maksymalnie chciałbym przeznaczyć 1000zł.
Mam na oku 2 kolumny od znajomego - Polaris 300, myślę że mógłbym ja kupić za ok 700 zł. Mogę je kupić osobno lub w zestawie ze wzmacniaczem technicsa SU-V570 i cd sl pg 480 za około 1000zł. Dodam, że jako główne źródło dźwięku będę używać Pc/Tv/Dvd.

Pytanie więc czy lepiej brać komplet czy same kolumienki i dokupić może jakiś amplituner/wzmacniacz 5.1 pod kino domowe za ok 300zł?

Proszę Was o poradę, gdyż jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie.
Napisano
Do 700zł znajdziesz sporą ilość lepszych kolumn... choćby:
Kenwood LSK-500
Pioneer HPM-70
HECO PCX-4
JAMO Pro 200A
Jak na Twoje wymagania sprawdzą się idealnie, tylko przydałoby się pod nie zrobić jakieś ~50cm podstawki, bo to typ kolumn tzw. regałowych (dziś już nikt w sumie takich nie robi, nie licząc naszego TONSILa z nieśmiertelnymi ALTUSami).

Co do wzmaka to też nie ma co się za bardzo zastanawiać, ważne, żeby miał dużą moc czyt. mocny zasilacz. Przykłady:
Yamaha A-960
ewentualnie jadąc totalnie po bandzie
Technics SH-8030 + SHARP SX-8800