smuggleros Napisano 20 listopada 2012 Udostępnij Napisano 20 listopada 2012 Witam! To mój pierwszy post no i jestem troszkę zielony w tych tematach, także chciałem spytać jaka zewnętrzna karta dźwiękowa pod USB (fajnie jakby miała funkcję wzmacniacza pod handlera) najlepiej by pasowała pod Senki HD 380 pro. Na słuchawkach słucham wszystkiego, od hip-hopu po muzykę klasyczną, oglądam filmy, lecz mniej gram w gry i ich nie brałbym pod uwagę. Zastanawiałem się nad Fiio E10, E17 i Audiotrak Maya U5. Ceny ich troszkę się różnią, jednak uznajmy, że jeśli jakość była by dużo lepsza, to mogę to zaakceptować. Dodatkowym plusem była by niższa cena w Anglii. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 20 listopada 2012 Udostępnij Napisano 20 listopada 2012 A ogólnie jak wysoki jest założony budżet (może być w funtach )? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 20 listopada 2012 Udostępnij Napisano 20 listopada 2012 Chcesz kupować w Anglii czy w Polsce?Te FiiO to bardziej DAC-i, a Maya - karta muzyczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 20 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2012 Obojętnie czy w Anglii, czy w Polsce. Powiedzmy, że około 400 zł, lub 100 funtów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 listopada 2012 Myślę, że Fiio E10, albo Audiotrak Prodigy Cube będą ok. Urządzenia się trochę różnią, więc wybierz to, które Ci będzie funkcjonalnie bardziej odpowiadało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 21 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2012 Ok, dziękuję bardzo za pomoc Rozważę oba urządzenia Jeszcze chciałem spytać, czy są jakieś podrodzaje tych urządzeń? Tzn. jakaś specyficzna wersja, która różni się od stockowej, oznaczona np. przez dopisek na końcu nazwy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 21 listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 listopada 2012 FiiO E10 to najlepiej szukać w poprawionej wersji Olympus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 21 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2012 Ok, właśnie o to mi chodziło Mam nadzieję, że moje Sennki na którejś z tych kart się rozkręcą ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 5 lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2013 Pozwolę sobie podbić Ze względów osobistych nie nabyłem jeszcze karty, ale właśnie mam się z zamiarem, jednak mam jeszcze jedno pytanie. Czy którąś z tych (Prodigy Cube, Fiio E10) podłączę do smartphone'a? Czytam i czytam i spotykam się ze sprzecznymi informacjami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 5 lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 lutego 2013 Do smartfona kup FiiO E07K (z możliwością podłączenia do komputera), ewentualnie do samego telefonu to FiiO E11. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 6 lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 Rozumiem, a dlaczego nie E10? Nie będzie działało, czy się nie opłaca? Chcę słuchać muzyki i na telefonie i na komputerze.Gdzie ewentualnie mogę kupić E07K, na allegro nie widzę, sklepy internetowe też nie mają, chyba że jakieś angielskie, a obecnie nie mam możliwości zakupu w Anglii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 6 lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 E10 jest tylko do komputera, nie da się podłączyć smartfona.E07K można kupić w mp3store.pl, trzeba tylko poprosić żeby wysłali E07K a nie E7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 6 lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 Cytat E10 jest tylko do komputera, nie da się podłączyć smartfona.E07K można kupić w mp3store.pl, trzeba tylko poprosić żeby wysłali E07K a nie E7 A jaka jest cena E07K w mp3store? Przepraszam, że tak pytam ale widzę tylko E7. I kilka takich pytań dodatkowych, rozumiem, że E07K mogę podłączyć pod smartfona oraz komputer, tak? Czy E07K ma akumulator czy jest zasilane z urządzenia, do którego jest podłączone? Jack 3,5mm ma też zasilanie na pierwszej "igle" dlatego można się spodziewać, że stąd będzie pobierany prąd. Jeśli tak jest, to czy idzie do dużo? Chodzi mi czy to znacząco skróci czas pracy smartfone'a na baterii. Dzięki wielkie za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 6 lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 329 zł. Ma własny akumulator, ale skąd będzie pobierane więcej prądu to ciężko mi stwierdzić. Na http://zakupek.pl/test/ jest recenzja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 6 lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 A czy akumulator dostanę, gdybym chciał wymienić? Wiadomo, że akumulatory mają tendencję do zużywania się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 6 lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 Będzie ciężko. W E11 jest taka możliwość - pasuje akumulator od Nokii, bodajże BL-5C. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 6 lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 Cytat Będzie ciężko. W E11 jest taka możliwość - pasuje akumulator od Nokii, bodajże BL-5C. W takim razie może coś po prostu da się z tym wymyślić. Najwyżej będę codziennie ładował go po 2 latach używania Rozumiem, że E07K to dobry wybór, także chyba po prostu zamówię. Czy w zestawie jest wszystko co potrzebne by podłączyć pod telefon oraz komputer?Dodam jeszcze, żeby głupoty nie zrobić. Kupuję tutaj http://www.mp3store.pl/article/fiio-e7-hea...5512122446.html dodaję im komentarz, że chcę E07K a nie E7 i w tej samej cenie mam wersję nowszą tak? Jak ewentualnie rozróżnić te dwie karty, jak już dotrze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 6 lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 Tak, obie różnią się pudełkiem, nowa to wersja Andes. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuggleros Napisano 6 lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2013 Dzięki bardzo, otrzymałem chyba odpowiedź na każdą z moich wątpliwości Mam nadzieję, że będę zadowolony z nabytku i muzyka będzie brzmiała znacznie lepiej EDIT: Dzisiaj dostałem DAC'a i muszę podziękować za dobrą radę. Bardzo fajnie i przyjemnie gra, otrzymuję od dźwięku to, czego mi brakowało na innych urządzeniach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts