bartolomeo #1 Napisano 6 grudnia 2012 W kuchni 10m2 mam w suficie z płyt k-g zamontowane 2 głośniki Taga TCW 300R. Kuchnia jest otwarta na salon 30m2.Cel: słuchanie radia przy śniadaniu.Próbnie podłączyłem do nich wzmacniacz od miniwieży Pioneer M-IS21 - komplet zagrał bardzo słabo.Teraz poszukuję amplitunera (z pilotem!), który zagrałby lepiej. Głośniki są wartości ok. 300 zł i wiem, że nie mogę od nich za wiele oczekiwać. Myślałem wstępnie o amplitunerze używanym za ok. 500 zł. Wydawało mi się, że wtedy zrównają się klasą. Mam jednak jedną poradę, by kupić amplituner nowy za min. 1000 zł - wtedy dopiero dorówna on głośnikom.Jakie są Wasze propozycje co do amplitunera? Chodzi mi o przykładowy wybór (klasę sprzętu). Czy faktycznie lepszy amplituner da ogólne zwiększenie jakości odsłuchu? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #2 Napisano 6 grudnia 2012 Myślę, ze "wina" jest po stronie tych głośników. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach