theg Napisano 17 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2012 Witam,Jeszcze przed świętami chcę kupić takie zestawienie jak: Marantz PM6004 z Monitor Audio BX6.Cały czas mam dylemat, czy nie wziąć PM7004, czy nie zagra lepiej. Jednak różnica jest spora - 1000 zł.Proszę uprzejmie o Wasze opinie PozdrawiamGrzegorz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 PM7004 nie jest chwalony w stosunku cena-jakość, w przciwieństwie do PM6004 który w swojej klasie jest ponadprzeciętny. Moim zdaniem nie warto dopłacać.P.S-6004 ma loudness przydatny do cichszego odsłuchu (podbija niskie i wysokie tony) a 7004 ma regulacje średnich tonów. Dla mnie osobiście loudness bardziej przydatny.Co do dźwięku z tymi kolumnami nic ci nie powiem bo z PM6004 miałem B&W603, ROTH OLI 40 i teraz mam z CASTLE KNIGHT 2. Z tymi dwoma ostatnimi gra(ł) genialnie wg mnie a z B&W sobie nie radził. B&W potrzebują duużo więcej prądu.Jak dasz do PM6004 dobre źródło to instrumenty będą Ci latały po całym pokoju, za głową i za ścianiami (czyli bardzo dobre stereo) a wokalista stanie przed Tobą. Tak przynajmniej mam teraz z głośnikami CASTLE i z odtwarzaczem sieciowym NA7004. Ten wzmacniacz nie jest tu ograniczeniem. Dodatkowo dynamika na basie (i dziwie się że są opinie że tej dynamiki nie ma bo u mnie jest) i szczegółowość na górze. Ja zecydowanie polecam PM6004.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 napisz pokrótce do jakiej muzyki miałby być to zestaw i w jakim pomieszczeniu i jakiego brzmienia oczekujesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts