theg Napisano 17 grudnia 2012 Napisano 17 grudnia 2012 Witam,Jeszcze przed świętami chcę kupić takie zestawienie jak: Marantz PM6004 z Monitor Audio BX6.Cały czas mam dylemat, czy nie wziąć PM7004, czy nie zagra lepiej. Jednak różnica jest spora - 1000 zł.Proszę uprzejmie o Wasze opinie PozdrawiamGrzegorz Odpisz, cytując
tomgda Napisano 18 grudnia 2012 Napisano 18 grudnia 2012 PM7004 nie jest chwalony w stosunku cena-jakość, w przciwieństwie do PM6004 który w swojej klasie jest ponadprzeciętny. Moim zdaniem nie warto dopłacać.P.S-6004 ma loudness przydatny do cichszego odsłuchu (podbija niskie i wysokie tony) a 7004 ma regulacje średnich tonów. Dla mnie osobiście loudness bardziej przydatny.Co do dźwięku z tymi kolumnami nic ci nie powiem bo z PM6004 miałem B&W603, ROTH OLI 40 i teraz mam z CASTLE KNIGHT 2. Z tymi dwoma ostatnimi gra(ł) genialnie wg mnie a z B&W sobie nie radził. B&W potrzebują duużo więcej prądu.Jak dasz do PM6004 dobre źródło to instrumenty będą Ci latały po całym pokoju, za głową i za ścianiami (czyli bardzo dobre stereo) a wokalista stanie przed Tobą. Tak przynajmniej mam teraz z głośnikami CASTLE i z odtwarzaczem sieciowym NA7004. Ten wzmacniacz nie jest tu ograniczeniem. Dodatkowo dynamika na basie (i dziwie się że są opinie że tej dynamiki nie ma bo u mnie jest) i szczegółowość na górze. Ja zecydowanie polecam PM6004.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Madas Napisano 18 grudnia 2012 Napisano 18 grudnia 2012 napisz pokrótce do jakiej muzyki miałby być to zestaw i w jakim pomieszczeniu i jakiego brzmienia oczekujesz Odpisz, cytując
Recommended Posts