samfisher74 Napisano 23 stycznia 2013 Napisano 23 stycznia 2013 Witam , posiadam led tv LG z systemem ARC i amplituner HK avr 70 który równiez posiada ARC . W tej chwili jest to podłaczone w ten sposób : dekoder multimedia podłaczony do TV kablem HDMI , TV podłączony do amplitunera kablem HDMI (wejście HDMI out ARC). Czy w tej konfiguracji przy wybraniu na dekoderze multimedia jakiegos kanału bede miał dżwiek na kolumnach podłaczonych do amplitunera ? Na tv właczyłem opcje ARC i na ampli tez właczyłem , a dżwieku nie ma . A może po prostu ktos mi napisze jak podłaczyc tv do amplitunera żęby ARC działało , ja juz straciłem nadzieje że sam to zrobie Odpisz, cytując
don Napisano 24 stycznia 2013 Napisano 24 stycznia 2013 Podłącz wszystko po HDMI do amplitunera, z amplitunera jednym kablem z wyjścia HDMI out do tv. Będzie działać. Odpisz, cytując
samfisher74 Napisano 25 stycznia 2013 Autor Napisano 25 stycznia 2013 Cytat Podłącz wszystko po HDMI do amplitunera, z amplitunera jednym kablem z wyjścia HDMI out do tv. Będzie działać. witam , miałem juz podłaczone na podany przez Ciebie sposób , ale ma on jedna istotna wade , jak bede oglądał tv, dżwięk zawsze bedzie nadawany przez amplituner a ja tak nie chce . Chodzi mi o wykorzystanie kanału zwrotnego , wtedy dzwie leci z tv a jak mam potrzebe właczam ampli i dżwięk jest na kolumnach . Odpisz, cytując
don Napisano 25 stycznia 2013 Napisano 25 stycznia 2013 Cytat Cytat Podłącz wszystko po HDMI do amplitunera, z amplitunera jednym kablem z wyjścia HDMI out do tv. Będzie działać. witam , miałem juz podłaczone na podany przez Ciebie sposób , ale ma on jedna istotna wade , jak bede oglądał tv, dżwięk zawsze bedzie nadawany przez amplituner a ja tak nie chce . Chodzi mi o wykorzystanie kanału zwrotnego , wtedy dzwie leci z tv a jak mam potrzebe właczam ampli i dżwięk jest na kolumnach . Powinieneś mieć głos zarówno w amplitunerze jak i telewizorze, nawet przy wyłączonym amplitunerze. Odpisz, cytując
samfisher74 Napisano 27 stycznia 2013 Autor Napisano 27 stycznia 2013 Cytat Cytat Cytat Podłącz wszystko po HDMI do amplitunera, z amplitunera jednym kablem z wyjścia HDMI out do tv. Będzie działać. witam , miałem juz podłaczone na podany przez Ciebie sposób , ale ma on jedna istotna wade , jak bede oglądał tv, dżwięk zawsze bedzie nadawany przez amplituner a ja tak nie chce . Chodzi mi o wykorzystanie kanału zwrotnego , wtedy dzwie leci z tv a jak mam potrzebe właczam ampli i dżwięk jest na kolumnach . Powinieneś mieć głos zarówno w amplitunerze jak i telewizorze, nawet przy wyłączonym amplitunerze. czy na pewno bedzie działać nawet na wyłaczonym amplitunerze ? przecież sygnała bedzie szedł z dekodera tv do nie włączonego urządzenia , jak ono w takim razie wyśle sygnała do tv ? Odpisz, cytując
don Napisano 27 stycznia 2013 Napisano 27 stycznia 2013 Poczytaj o "HDMI passthrough", każdy nowy amplituner powinien mieć tą funkcję Odpisz, cytując
samfisher74 Napisano 30 stycznia 2013 Autor Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Poczytaj o "HDMI passthrough", każdy nowy amplituner powinien mieć tą funkcję juz rozwikłałem problem , w tv trzeba wejść w " simp link" i tam zmienić dżwiek z " głosniki tv" na " głosniki HT" i wszystko gra Odpisz, cytując
Recommended Posts