mrocznapszczola Napisano 25 stycznia 2013 Napisano 25 stycznia 2013 Witam. Po wielu latach chciałem powrócić do słuchania płyt analogowych. Noszę się z zamiarem kupienia takiego gramofonu: DUAL DTJ 301.W domu mam stary zestaw kina domowego z DVD KODA 631C + subwofer i głośniki (bez osobnego amplitunera - DVD KODA ma wbudowany).Oprócz tego mam stare głośniki od gramofonu (sam odtwarzacz już wiele lat temu zezłomowany) z okrągłymi końcówkami kabli (takie jak kiedyś miały radia typu Zodiak).Moje pytanie: czy da się to jakoś połączyć/wykorzystać, żeby grało bez kupowania dodatkowego sprzętu? Z tego co się orientowałem to ten model gramofonu ma wbudowany przedwzmacniacz.Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Odpisz, cytując
Adamc Napisano 26 stycznia 2013 Napisano 26 stycznia 2013 Jeśli gramofon ma przedwzmacniacz, a kino jakieś wejście na źródło zewnętrzne to zagra. Obawiam się jednak, że jakości należnej winylowi to Ty z tego nie uzyskasz Odpisz, cytując
Recommended Posts