Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. Mam problem mam głośniki Zeus 350W i wzmacniacz 1200W Sherwood gdy słucham cicho muzyki wszystko jest okey, ale gdy podgłaszam przynajmniej do połowy nagle głośniki przestają grac i muszą wyłączyć i włączyć od nowa wzmacniasz i wszystko jest okey, ale nie zawszę się tak dzieje. Co się dzieje i co zrobić ? z tego co jeszcze zauważyłem gdy zmiejsze bass to wszystko działa okey
Napisano
Cytat

Pewnie przeciążasz/przegrzewasz wzmacniacz i włącza się zabezpieczenie. Jaki dokładnie masz ten wzmak?

Sherwood Newcastle R-725RDS Ale mi się to od nie dawna dzieje od początku tak się nie działo miałem na max bass i wszystko grało a teraz jak dam bass na więcej niż połowe i podgłiszę do połowy to przestaje muzyka grać, ale wzmacniacz wyłącza głośniki chyba sam bo na wzmacniaczu się nadal wszystko świeci
  • 2 weeks later...
Napisano
Nie wentylator się nie spalił bo chodzi czuje jak wieje icon_biggrin.gif Gdy mam bass na max i podgłosze do 45 po jakiś 2-3 min się odłączajągłośniki ale jak mam bass na połowe wszystko działa. Ale lekko harczy mi jeden głosni może to jest przyczyną odłączenia żeby się nie spalił ? A jecze mi powiedz jak go odkurzyć ? Normalnie odkurzaczem ? hehe ?icon_biggrin.gif