Darecki234 Napisano 10 marca 2013 Udostępnij Napisano 10 marca 2013 Cześć!Zamawiał ktoś z Was kiedykolwiek płyty CD z USA? Chciałbym sobie kilka sprowadzić, teoretyczny koszt wysyłki to ok. 7,5 dolara za 1CD, ale czy po drodze nie dojdą jakieś cwaniarskie dopłaty/opłaty/cła/itp związane z importem ze stanów?Z góry dzięki za odpowiedzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 10 marca 2013 Udostępnij Napisano 10 marca 2013 Cło mogą Ci naliczyć, jeśli wartość towaru w jednej paczce przekroczy określoną kwotę. Nie mam pewności ze względu na niestabilność polskich przepisów, jest to chyba 50 dolarów (za sam towar, bez kosztu przesyłki). Zamawiałem CD-ki z USA, Kanady, Japonii, Chin i Australii w ilości 1-3 szt. koszt max 130 zł i nigdy nic nie dopłacałem. Sprzedawca może na przesyłce zaznaczyć opcję "Gift", ale czy to uśpi czujność celników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts