majster Napisano 21 marca 2013 Udostępnij Napisano 21 marca 2013 Witam.Jak już wcześniej pisałem mam zestaw kina domowego z amplitunerem Pioneer VSX527 i do tego kineskopowy TV Thomson 28DK 44e bez wejścia HDMI. Mój problem polega na tym, że aby wyświetlały się na ekranie informacje o ustawieniach i konfiguracji sprzętu amplituner musi być podłączony poprzez HDMI z TV. No ale mój TV nie posiada takiego (ma tylko analog) i jest "KICHA" Natomiast mój lapek HP Pavilion dv6640ew posiada wejście HDMI. Pomyślałem sobie żeby na czas konfiguracji kina domowego (aby wyświetlały się komunikaty o konfiguracji) podłączyć amplituner do laptopa przez HDMI. I tu moje pytanie. Czy mogę bezpośrednio i bezpiecznie podłączyć lapka do amplitunera, a jeżeli tak to jak to zrobić (czy w lapku należy coś ustawić itd itd) i pod jakie gniazdo HDMI wpiąć się w amplitunerze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts