sjacek Napisano 30 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2013 Dzień dobry. Mam zamiar zakupić zestaw Sony kina domowego .Chodzi o amplituner STR DH-730 , lub STR DN-1020 -,1030 . Kolumny Sony SA-P55H.Blu-ray BDP-S1100,Lub S4100 .Proszę o poradę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 30 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2013 Do czego ma służyć sprzęt? W jakim pomieszczeniu będzie grać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjacek Napisano 30 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2013 Cytat Do czego ma służyć sprzęt? W jakim pomieszczeniu będzie grać? Witam około 70% muzyka (radio, płyta), 30% film ,pokój ma 25m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 30 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2013 Kolumny raczej zdecydowanie dedykowane do kina a nie do muzyki. Koniecznie posłuchaj na tym sprzęcie ulubionej płyty przed zakupem. Jeżeli słuchałeś kiedyś muzyki na przyzwoitym sprzęcie, możesz być rozczarowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjacek Napisano 30 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2013 Kolumny mógłbym wybrać inne a np. SS-FCR 6000 , lub4000 ? , a jeśli chodzi o amplituner to jaki ? Chciałbym nowe nie używki .także zastanawiałem się nad blu-ray BDP-S480 . chodzi mi o miłe słuchanie nie zwsze głośnej muzuki lecz z lakkim basem i przyjemnym . Mogę słuchać także głośniej poniewarz nikomu nie przeszkadzam . Teraz gra u mnie Technics 2-50W i Bolero 200 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 30 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2013 Obawiam się, że nie doszacowałeś budżetu. Pisałem na pokrewnym forum, że kupując sprzęt wielokanałowy musimy mieć na uwadze, że powinniśmy przeznaczyć około 3-krotnie większy budżet, niż przy zakupie podobnie brzmiącego sprzętu stereofonicznego. Budżetowe amplitunery kina domowego wypadają fatalnie przy odsłuchu muzyki. Dlatego nie można tego sprzętu kupować w ciemno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts