pawel46 Napisano 9 maja 2013 Udostępnij Napisano 9 maja 2013 Witam wszystkich!Mialem zamiar kupic kolumny do 1200, jednak nie znalazlem zadnych, ktore spelnialyby moje oczekiwania. W zwiazku z tym postanowilem zrobic kolumny z tego linku http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1416396.html . I tutaj chcialbym sie zapytac, co sadzicie o tych kolumnach? Czy autor watku odpowiednio stroil obudowy, i czy ta zwrotnica ze schematu jest dobra? Tzn.nie rozumiem, dlaczego sa tam 2 kondensatory, a 4 rezystory? Na zdjeciu gotowej zwrotnicy wszystkiego jest po 3. Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugimarcin Napisano 10 maja 2013 Udostępnij Napisano 10 maja 2013 Projekt pochodzi z tej strony, wiec mozesz sprawdzic dokladnie czy to taka sama zwrotnica u zrodla, jezeli chodzi o ocene to ja sie nie podejme bo nie mam na tyle wiedzy co konstruktor, btw ceniony na forach diy, powodzenia w projekcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowieck Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 lipca 2013 Na oko gotowa zwrotnica jest zgodna ze schematem. Jak kolumna gra, trudno ocenić nie słuchając jej. Zdaje się, że już nie są produkowane głośniki użyte w tych kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermowski Napisano 6 września 2013 Udostępnij Napisano 6 września 2013 Kiedyś robiłem z podobnego schematu, ale jednak nie wyszła mi zbyt dobra jakość dźwięku. Ja nie jestem zbyt dobrze uzdolniony technicznie i mam problem z kwestiami estetycznymi, a często jedno z drugim się wiąże. Wolę poświęcić pieniądze i zaoszczędzić czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 13 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2014 ja bym chyba nie ryzykowałjaką masz pewność, że po wielu godzinach dłubania takiego składaka będziesz zadowolony z estetyki i brzmienia?też miałem takie zamysły i byłem święcie przekonany, że to się udajednak zmieniłem zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2014 1200 zł i chcesz budować kolumny ? Szkoda kasy. Możesz za to kupić fajne kolumny używane. Dostaniesz poradę i propozycje, jeśli tylko napiszesz coś więcej na temat preferencji brzmieniowych i innych niezbędnych informacji potrzebnych, aby podać Ci konkretne typy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 19 marca 2015 Udostępnij Napisano 19 marca 2015 Niestety za takie pieniadze nie zbudujesz pozadnych kolumn z ktorych bedziesz zadowolony. Sam koszt obudow bedzie wyzszy a jak uda Ci sie znalezc to przynajmniej zblizony. Do tego dochodzi wytlumienie, portale glosnikowe, okleina, itd. Sam odpowiedz sobie na pytanie czy to zagra na jakims poziomie.....? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts