j.jarecki #1 Napisano 21 maja 2013 Witam szanownych forumowiczow. Prosze o pomoc w wyborze wkladki do gramofonu sansui sr-525. obecna wkladka to at91 wiec wybitna nie jest. kupilem gramofon niedawno jego stan jest idealny wszystko dziala perfect. Testowalem go przez kilka tygodni i odnioslem wrazenie, ze to na pewno nie jest szczyt jego i moich mozliwosci. Gramiak pracuje z preampem ca azur 651 i amplitunerem ca 540. kolumny jamo maja juz z 20 lat i brzmia niezle.W sklepie polecali mi wkladke At120 z racji latwosci kalibracji bo obecna tez tej firmy. Ramie posiada mozliwosc regulacji na wysokosc, wiec chyba z doborem wkladki nie powinno byc problem. Co do napedu jest on bezposredni i jest to tez calkowity manual. Czytalem wiele postow ale mam juz metlik w glowie, moze cos poradzicie, z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich zafascynowanych analogiem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dalmatyn #2 Napisano 21 maja 2013 Hej. Może napisz jaki budżet przewidujesz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j.jarecki #3 Napisano 21 maja 2013 napewno nie wiekszy niz 2000 pln Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dalmatyn #4 Napisano 22 maja 2013 Ja nieco wiem, ale o tych tańszych, do 200zl. Zajrzyj na winyl.net , tam są fachowcy od gramofonów Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j.jarecki #5 Napisano 23 maja 2013 dzieki chociaz za ta podpowiedz, swoja droga myslalem o wkladce grado prestige gold, ale nie wiem czy bedzie dobrze wspolpracowac z gramiakiem, chodzi mi tez po glowie goldring 2400 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j.jarecki #6 Napisano 23 maja 2013 Cytat dzieki chociaz za ta podpowiedz, swoja droga myslalem o wkladce grado prestige gold, ale nie wiem czy bedzie dobrze wspolpracowac z gramiakiem, chodzi mi po glowie goldring 2400 sorki cos zle kliknalem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dalmatyn #7 Napisano 24 maja 2013 Grado i napęd bezpośredni... pogooglaj o tym konkretnym modelu. O ile marka chwalona jest za jakość dźwięku, to ma słabe ekranowanie i przy napędzie bezpośrednim mogą występować przydźwięku w miarę zbliżania się ramienia do środka płyty. Zaznaczam, że nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, ale takie informacje dość często przewijają się na temat Grado. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j.jarecki #8 Napisano 24 maja 2013 a co sadzicie o goldringu 2400? Rzeczywiscie doczytalem o grado i odpuszcze sobie te wkladke, moze kiedys jak zmienie gramofon. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j.jarecki #9 Napisano 24 maja 2013 Cytat a co sadzicie o goldringu 2400 I ortofon 2m bronze? Rzeczywiscie doczytalem o grado i odpuszcze sobie te wkladke, moze kiedys jak zmienie gramofon. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach