kiskis Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 lipca 2013 Wynająłem nietypowe mieszkanie, gdzie jest przygotowany zestaw do instalacji kina domowego (głośników). Potrzebuję porady odnośnie tego co powinienem zakupić aby wykorzystać w pełni jego możliwości. Rozwiązanie jest o tyle nietypowe, że 3 głośniki są już zainstalowane i znajdują się w kuchni, oraz po 1 w każdej z 2 łazienek. Natomiast gotowe jest okablowanie do zainstalowania 4 pozostałych głośników w salonie wokół kanapy i telewizora, gdzie też w jednym miejscu są wszystkie kable od głośników z całego mieszkania.Co powinienem kupić? Jaki zestaw 4 głośników i wzmacniacz do którego można podłączyć wszystkie 7 głośników? Ten zestaw ma współpracować z projektorem Benq W1080ST i dekoderem C+. Prawdę mówiąc nie korzystałem do tej pory z takich rozwiązań i potrzebuję porady przy zakupie. Czy dobrze rozumiem, że projektor będzie połączony kablem HDMI z dekoderem NC+ HD (Sagecom DS183 CPL) i do tego dekodera podłączony będzie też wzmacniacz. W dekoderze jest tylko jedno wyjście audio - mini jack. Czy to wystarczy, czy może powinienem zainwestować w inny dekoder?Będę zobowiązany za wszelkie sugestie. Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hapak.pl Napisano 24 lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 lipca 2013 (edytowany) Czołem,W Twoim przypadku, zdecydowanie ktoś, kto zna się na instalacjach av powinien podjechać, porozmawiać i zobaczyć, o co chodzi. Dobór sprzętu to kolejny etap. Marcin Edytowano 24 lipca 2013 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytowac go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts