GoOx Napisano 31 lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 lipca 2013 Cześć,Nie jestem jakimś wymagającym człowiekiem jeśli chodzi o muzykę, ale nie lubię też byle czego za 10zł w markecie. Szukam słuchawek maksymalnie do 80zł nauszne (żeby pokrywały całe ucho) oraz z mikrofonem.Do tej pory korzystałem z takich http://allegro.pl/enzatec-japonskie-slucha...3305393305.htmlPodobało mi się w nich że bas był w nich dość słyszalny w odróżnieniu do reszty moich słuchawek. Niestety zepsuły się. A to był prezent więc na gwarancję nie ma co liczyć.Ogólnie bardzo dużo rozmawiam przez skype, więc mikrofon musi być razem z słuchawkami lub dopinany. Znalazłem takie słuchawki http://allegro.pl/sluchawki-dla-gracza-z-m...3439611801.html bardzo mi się podobają, ale chciałbym zobaczyć opinię innych na ten temat. Mówimy o półce do max 80zł.I prze-okazji chciałem zapytać, te słuchawki co mi się zepsuły mają 32 Ohm i 30-16000Hz a te drugie mają 50 Ohm i 20-20000Hz. Co to oznacza? Szukałem ale konkretnej odpowiedzi nie uzyskałem. Jaka jest różnica między 32 Ohm a 50? Jedynie wiem że im większą różnica w Hz to lepiej.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 1 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2013 Nie kupisz nic z mikrofonem co bedzie jakos gralo. Kup Sennheiser HD202 jak ma byc mocny bas. A mikrofon sam dokup jakis byle jaki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 1 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2013 popieram Rafałą, ja mam te słuchawki i czasem jak nie mogę słuchać przez sprzęt to sobie zapodaje i jak za tą kasę to znośny dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoOx Napisano 1 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2013 Ogólnie, jak tamte słuchawki za 40 zł były dla mnie dobre, a mikrofon też ciałkiem to tamte był by lepsze raczej. Ale patrze na takie 2 in 1 bo bardziej takie by mnie interesowały, nie jestem jakimś wymagającym jeśli chodzi o muzykę ale to słychać kiedy mamy słuchawki z marketu za 15 zł a czymś lepszym.http://allegro.pl/sluchawki-z-mikrofonem-s...3439491346.html co wy na to? podobno sobie chwalą, a te "poduszki" wyglądają na dość miękkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2013 Jak grochem o sciane. Kup co chcesz. Po co pytasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2013 kolega pyta pyta i sam sobie wszystko sugeruje, jeśli chcesz potwierdzenia to ok - super sprzęt, nigdy nie słuchał nikt z nas ale widać na oko że zagrają świetnie !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoOx Napisano 2 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2013 Jak bym chciał 2 oddzielne urządzenia to bym tak napisał, ale chciałem coś razem. Poza tym jakbym chciał ten zestaw HD202 + coś tam "zm" to bym się nawet nie pytał bo za dużo tego jest w internecie żeby nie zauważyć.Można zamknąć temat rozwiązany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 3 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2013 Cytat Jak bym chciał 2 oddzielne urządzenia to bym tak napisał, ale chciałem coś razem. Uwaga. Odpowiadam. Sluchawki 2 w 1 tym bardziej za ta kase to nic specjalnego. Kup co ci sie podoba i tyle. Koniec odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaBBeat_pl Napisano 5 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2013 Jeżeli szukasz słuchawek do kwoty 80-100zł,to myślę ze dobrym wyborem będą serii LOUNGE2, na pewno o nich słyszeliscie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 6 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2013 Cytat Jeżeli szukasz słuchawek do kwoty 80-100zł,to myślę ze dobrym wyborem będą serii LOUNGE2, na pewno o nich słyszeliscie. Tylko słuchawki te nie spełniają podstawowego kryterium - nie maj wbudowanego mikrofonu na czy koledze zależy. Dobre słuchawki bez mikrofonu już zostały zaproponowane. A te wyglądają trochę na taki wynalazek - ładnie wyglądają ale czy idzie to w parze z jakością dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressplay Napisano 7 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2013 Powiem szczerze, że sam kiedyś próbowałem znaleźć coś pod gry online, mikrofon w grach drużynowych typu Team Fortress 2 się przydaje.NIE MA, rozsądnego wyboru w tym przedziale cenowym.U mnie skończyło się zakupem iBox'a 397 i korzystaniu z wysłużonych, choć naprawdę dobrze grających (biorąc pod uwagę ówczesną cenę zakupu - 49,99 jakieś 3 lata temu jak nie więcej) Philips SBC HP250. Jest na tyle tanio i na tyle dobrze, że odechciało mi się bawić w zestawy, które mogą kosztować nieco mniej, niż używany wzmacniacz - KLIK! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts