fp74 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 2 godziny temu, pairtick napisał: A ja dalej funeral doom, fajne klimaty. Muszę przyznać, że jak sprawdzam na wiki cóż to jest funeral doom, to od samego czytania mam depresję... 😯.To ja z innej beczki. Blue Note Records 2022, UHQCD, made in 🇯🇵. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, fp74 napisał: Muszę przyznać, że jak sprawdzam na wiki cóż to jest funeral doom, to od samego czytania mam depresję... 😯 Wszystko zaczął wypadek w fabryce, a reszta to już historia. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tony_Iommi#Factory_accident Odpisz, cytując
fp74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 4 minuty temu, pairtick napisał: Wszystko zaczął wypadek w fabryce, a reszta to już historia. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tony_Iommi#Factory_accident Nie znałem historii!!! 👍! Odpisz, cytując
fp74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Esoteric Recordings 2010, made in 🇬🇧. Jak podaje info wewnątrz "Remastered from the original master tapes". Dzisiaj wszystko mi brzmi jak kryształ... Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 20.08.2025 o 20:56, sonique napisał: Widzę, że wydeptujemy te same azjatyckie ścieżki. Wymienieni przez Ciebie artyści są prawdziwymi geniuszami. A powyższa płyta to chyba nawet opus magnum Masabumi Kikuchi’ego, zdecydowanie moja ulubiona. Japoński jazz jest niezwykle ciekawy! Polecę artystę, którego nie wymieniłeś, a który do ścisłego panteonu jazzmenów japońskich bez wątpienia należy: Isao Suzuki. Dla mnie zdecydowanie w top 10 tego artysty, co jest świetnym wynikiem biorąc pod uwagę fakt, iż nagrywano go czy w studio czy na estradzie ponad 100 razy. Dziękuję za przypomnienie! Trafi na talerz całkiem rychło… W tym temacie, dla mnie prawdziwy mistrz Ryo Fukui muzyczny samouk 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, Jarek Ch. napisał: W tym temacie, dla mnie prawdziwy mistrz Ryo Fukui muzyczny samouk Dołączam się. To wspaniała płyta! Zresztą inne też ale ta chyba najlepsza. Właśnie wyszło w Japonii nowe wydanie na sacd. Mam wszystkie jego płyty wydane przez We Release Jazz. Odpisz, cytując
Recommended Posts