Skocz do zawartości

podłączenie subwoofera do wmacniacza stereo - pre out czy wysokopoziomowe

Recommended Posts

Napisano
Witam, zamierzam dokupić do zestawu stereo (denon pma1510, kef q500) subwoofer. Zastanawiam się jakie połączenie zastosować - pre out i wejście liniowe w subie 2x-rca-cinch-2x-rca-cinch czy połączenie wysokopoziomowe (Neutrik Speakon ). Mam na myśli rel T zero lub velodyne impact. Proszę o pomoc.
Napisano
Witaj, ja mam Rela T zero i połączone przez wyjście wysokopoziomowe. Kabel masz w zestawie, 10 metrów . Kabel jest zakończony 3 końcówkami, podpinasz je pod końcówki mocy we wzmacniaczu. Jeden koniec idzie pol lewy plus, drugi pod prawy plus i trzeci pod jeden z minusowych.
Napisano
Cytat

Witaj, ja mam Rela T zero i połączone przez wyjście wysokopoziomowe. Kabel masz w zestawie, 10 metrów . Kabel jest zakończony 3 końcówkami, podpinasz je pod końcówki mocy we wzmacniaczu. Jeden koniec idzie pol lewy plus, drugi pod prawy plus i trzeci pod jeden z minusowych.

Wszystko to wiem...chodzi mi o to które rozwiązanie jest LEPSZE. Wyjściem pre out podaję do suba całe pasmo - zaciskami głośnikowymi chyba nie za bardzo...czy jeśli pokrętłami regulacji barwy dżwięku odetnę "dół" to do suba nie dojdzie cały zakres częstotliwości ze wzmacniacza? Nie jestem specem w tych sprawach i trochę naczytałem się sprzecznych opinii....