jacekp61 #1 Napisano 17 sierpnia 2013 Witam, zamierzam dokupić do zestawu stereo (denon pma1510, kef q500) subwoofer. Zastanawiam się jakie połączenie zastosować - pre out i wejście liniowe w subie 2x-rca-cinch-2x-rca-cinch czy połączenie wysokopoziomowe (Neutrik Speakon ). Mam na myśli rel T zero lub velodyne impact. Proszę o pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guma1984 #2 Napisano 18 sierpnia 2013 Witaj, ja mam Rela T zero i połączone przez wyjście wysokopoziomowe. Kabel masz w zestawie, 10 metrów . Kabel jest zakończony 3 końcówkami, podpinasz je pod końcówki mocy we wzmacniaczu. Jeden koniec idzie pol lewy plus, drugi pod prawy plus i trzeci pod jeden z minusowych. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacekp61 #3 Napisano 18 sierpnia 2013 Cytat Witaj, ja mam Rela T zero i połączone przez wyjście wysokopoziomowe. Kabel masz w zestawie, 10 metrów . Kabel jest zakończony 3 końcówkami, podpinasz je pod końcówki mocy we wzmacniaczu. Jeden koniec idzie pol lewy plus, drugi pod prawy plus i trzeci pod jeden z minusowych. Wszystko to wiem...chodzi mi o to które rozwiązanie jest LEPSZE. Wyjściem pre out podaję do suba całe pasmo - zaciskami głośnikowymi chyba nie za bardzo...czy jeśli pokrętłami regulacji barwy dżwięku odetnę "dół" to do suba nie dojdzie cały zakres częstotliwości ze wzmacniacza? Nie jestem specem w tych sprawach i trochę naczytałem się sprzecznych opinii.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach