gosjess Napisano 26 września 2013 Udostępnij Napisano 26 września 2013 Witajcie,Dostałem w 'spadku' płaski tv jakiejs firmy 'krzak', że tak powiem:) TV ma podobno walnięty procesor dźwięku czy cos w tym stylu i znajomi zalecili,aby go podłączyć TV i jako główny wzmacniacz użyć wieży. Bez tego tv ma głos, ale coś cały czas w tle buczy.Czy mógłby ktoś opisać jak się do tego podłączenia zabrać? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 26 września 2013 Udostępnij Napisano 26 września 2013 Należy połączyć wyjście audio tv z wejściem liniowym (AUX IN) wieży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosjess Napisano 28 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2013 Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy jest możliwość wyłączenia całkowicie dźwieku w tv? Za każdym razem jak włączam tv (już po podłączeniu go do wieży) muszę go ściszać do zera bo inaczej słychać dźwięk i z telewizora i z głośników od wieży. Trochę to uciążliwe każdorazowe ściszanie tv.Jeśli to pomoże sprawdziłem, tv jest firmy acoustic solutions lcd37761f1080p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts