Skocz do zawartości

brak optycznego wyjscia w PC i karty dzwiekowej

Recommended Posts

Napisano
Witam pisze po raz pierwszy i sprobuje wyjasnic o co mi chodzi Posiadam Amplituner Denon Avr-1509 zestaw kolumn JBL Northridge series przednie E100 centralny EC25 surrond E20 subwoofer bezprzewodowy ES250PW lubie dobry dzwiek w fiolmach i muzyce posiadam konsole PS3 i na niej moge uzyskac dzwiek DD DTS i wiecej lecz podlaczylem komputer do TV gdyz zrezygnowalem z telewizji N problem jest tego typu iz dzwiek w kompie mam zintegowany z plyta lecz posiadam krte grafiki Asus EN 9600 GT silent force wyczytalem iz da sie spac Plyte glowna z karta grafiki kablem pinowym i tak zrobilem dzwiek wysylany jest przez grafike kablem HDMI lecz i tu pojawia sie problem gdyz bezposrednio podepne HDMI z kompa do DENONA to jest cisza nie wiem dla czego wiec podpiolem do tv hdmi i z tv optyka do amplitunera mam dzwiek DIGITAL lecz nie moge uzyskac DD DTS itp co zrobic czy musze kupic karte dzwiekowa do kompa z wyjsciem optycznym?? prosze o jakas porade gdyz sprzet posiada funkcje ktorych nie moge wykorzystac i to mnie denerwuje