+tofer Napisano 11 października 2013 Udostępnij Napisano 11 października 2013 Z racji tego, że jestem po raz pierwszy witaam wszystkich.Postanowiłem kupić sobie kino domowe do salonu. Szcegóły:Powierzchnia 40 m2, ale efektywna do słuchania/oglądania ok 25 m2. - Różowe kanapa + fotele, pomarańczowe TV. Nie jest to może ustawienie efektywne pod muzykę, ale racjonalne jezeli chodzi o ustawienia pokoju. TV jest pod schodami na poddasze.Budżet: do 3 kPLNPrzeznaczenie: 80% muzyka 20 % film.Muzyka: rock, pop, troszke klasycznej, cos relaksacyjnego, gitara, saksofon, smooth jazz, bluesPo lekturach, ale bez odsłuchu, myślalem o zestawie DENON AVR-X1000 + TAV 806Zastanawiam się też nad zmianą tego na stereo bo jednak więcej muzyki. + dla mnie na korzyśc tego Denona jest radio internetowe + obsługa DLNA.Czy dobrze dobrałem zestaw patrząc się na ten pokój? Czy istnieje jakaś alternatywa? A może to stereo - ale żeby miało DLNA i radio int.Prosze o pomoc.Krzysiek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 11 października 2013 Udostępnij Napisano 11 października 2013 Jeżeli w 80% słuchasz muzyki, nie będziesz zadowolony z tego amplitunera. Na dobry sprzęt wielokanałowy trzeba poświęcić znacznie większy budżet. Przeczytaj i określ priorytet. Amplitunery stereofoniczne także już odbierają radio internetowe. Albo zakup wzmacniacz stereo i odbiornik sieciowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+tofer Napisano 11 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2013 WitamDziękuję za odpowiedź. Czytałem już ten artykuł. A czy jest jakis ampli, który by zwierał to, czego oczekuję, w sensownej (patrz budżet) cenie a który byłby wypadkową pomiędzy jakością dźwięku a wyposażeniem? A jaki wzmaczniacz stereo z tunerem + dlna mógłbyś polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 11 października 2013 Udostępnij Napisano 11 października 2013 Np. Onkyo TX-8050 albo zestaw wzmacniacz + odbiornik sieciowy - obejrzyj np. ofertę Denona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+tofer Napisano 12 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2013 Dziękuję za propozycję.Pooglądałem ten amplituner. Teraz muszę się wybrać gdzieś, gdzie mógłbym posłuchać.Pytanie mam takie, czy kolumnty wymienione tj TAV-806 będą dobre do tego ampli?A drugie pytanie czy gdybym jednak poszedł w kino to ten avr-x1000 + ww kolumny będą ok, czy może jakiś inny ampl w tej klasie cenowej będzie lepszy? a może kolumny inne?Na razie zbieram takie suche informacje, bo niestety muszę przejechać kilkadziesiąt km żeby mieć możliwość odsłuchu.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 12 października 2013 Udostępnij Napisano 12 października 2013 Kolumny z pewnością są warte posłuchania. Z Onkyo TX-8050 lub z zestawem Denona: PMA-520AE lub PMA-720AE oraz odtwarzacz sieciowy: DNP-720AE zagrają poprawnie, choć kupując tylko dwie kolumny, warto sięgnąć na wyższą półkę. Z Denonem AVR-X1000 zagrają dobrze w kinie. O muzyce trudno się wypowiadać w przypadku tego amplitunera - został skonstruowany w innym celu. On odtwarza muzykę "przy okazji", najlepiej w tle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+tofer Napisano 13 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2013 Ten zestaw Denona raczej na razie poza zasięgiem, ale Onkyo ma dobre opinie.A co myślisz o takich zestawach:http://allegro.pl/onkyo-tx-8050-boston-aco...3574546511.htmlhttp://allegro.pl/onkyo-tx-8050-magnat-sup...3574571556.htmlhttp://allegro.pl/onkyo-tx-8050-jbl-loft-50-i3574542987.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 13 października 2013 Udostępnij Napisano 13 października 2013 Myślę, że warto ich posłuchać. Ale przestrzegam przed zakupem, szczególnie kolumn, bez odsłuchu. Można zrazić się w ten sposób do muzyki na długie lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts