Philpa Napisano 25 października 2013 Udostępnij Napisano 25 października 2013 Witam, kupiłem Magnat Quantum 675 jednak quantum 655 ma takie same dane techniczne tak samo wygląda a jest tańszy.Jaka jest różnica pomiędzy tymi kolumnami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 25 października 2013 Udostępnij Napisano 25 października 2013 Quantum 675 mają jednak nieco inne parametry niż 655. Dziecinna zabawa typu: znajdź kilka szczegółów. Poza tym 675 są trójdrożne a 655 dwu i pół drożne. Pierwsze jeśli się przyjrzysz uważnie mają więcej głośników (niskotonowy). Mają większą obciążalność, czyli mogą grać z mocniejszym wzmacniaczem w większym pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Philpa Napisano 25 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2013 (edytowany) Dzięki za zainteresowanie, jednak na terminalu 675 jest napisane "2 1/2 Wege" Czyli jakby nie czytać kolumna jest dwu pół drożna, w razie czego zrobię zdjęcia.Więcej głośników jakoś nie zauważam oba modele mają po trzy, niskotonowy, wysokotonowy i średnio-niskotonowy, jedynie "obudowa" wysokotonowego jest inna.Co do mocy to są one identyczne w obu modelach, więc teoretycznie powinny grać tak samo z mocniejszym wzmacniaczem. Edytowano 30 października 2013 przez RoRo odpowiadając na post poprzednika nie ma sensu cytować go w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 października 2013 Udostępnij Napisano 26 października 2013 A tak, rzeczywiście. Przepraszam, źle spojrzałem. Chyba na jakieś inne kolumny. Widocznie Quantum 675 to nowszy model, stąd wyższa cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Philpa Napisano 26 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2013 Czyli przepłaciłem ; ) Ok, dzięki.Nie zamykam może ktoś coś jeszcze doda ; ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 października 2013 Udostępnij Napisano 26 października 2013 Ja dodam. Przepłaciłeś nie dlatego, że kupiłeś ten model, ale dlatego, że kupiłeś nowe kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts