Kubot Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Witam ponownie, z dwóch względów chcę wymienić mojego obecnego a450r na coś z pilotem, po pierwsze zmieniam lokal, a po drugie po prostu chcę się przekonać jak inny wzmak zagra z moimi podłogówkami jvc S-PX5 moc 85 watt. Poszukuje czegoś do 400zł dwa warunki (duże) moc więcej niż 60 a mniej niż 100watt na wyjściu, no i ten tak ważny pilot Zdaję sobie sprawę, że to niełatwe zadanie.Znalazłem np technics SU-V620 z pilotem w cenie około 350zł. Co Wy na to?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Cytat Znalazłem np technics SU-V620 z pilotem w cenie około 350zł. Co Wy na to?? To dość ciekawy wzmacniacz w tej cenie,ale ja osobiście polecam z Technicsa wzmacniacze pracujące w klasie AA z funkcją PreAmp(może pracować jako końcówka mocy) Czy pilot jest obowiązkowy?,bo wcześniejsze modele Technicsa z początku lat 90 były lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 20 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Właśnie jest i to nawet bardzo... dlatego to jest tak trudne zadanie, aczkolwiek nie jest niewykonalne:) Poza tym budżet jest nieco elastyczny, a wszystko zależy od tego ile znajomy elektronik policzy sobie za naprawę mojego pionkaPozdrawiamP.S Niekoniecznie technics, co innego byście polecali w tej cenie?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Cytat P.S Niekoniecznie technics, co innego byście polecali w tej cenie?? Ja osobiście polecam Ci tą Yamahę to bardzo dobry wzmacniacz Oile odpowiada Ci dość ostre brzmienie Yamahy?.Wzmacniacz ten ma pilota w zestawie i interkonekt http://www.allegro.pl/item315792606_sprzed...870_pilot_.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 20 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Generalnie wolę ciepłe brzmienie, ale nie mam nic przeciwko zmianom, hmmm a może przeżyję bez pilota..?? a w zamian za to poszukam czegoś mocniejszego...rzeczywiście budżet niewielki kokosów nie można wymagać W takim razie coś co dobrze bujnie te jvc.. może Technics SU-V65A?? Bądź coś innego minimum te 60 watt na wyjściu myślę musi mieć. Przepraszam za moje niezdecydowanie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Cytat W takim razie coś co dobrze bujnie te jvc.. może Technics SU-V65A?? Bądź coś innego minimum te 60 watt na wyjściu myślę musi mieć. Ta Yamaha bujnie je,aż nadto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Mam bardzo radykalne zdanie na temat roli pilota. Jeśli się zakłada sluchanie wyłącznie bardzo poprawnych nagrań z bardzo wiarygodnych źródeł, na dobrym i poprawnie brzmiącym sprzęcie, to według mnie pilot do wzmacniacza nie jest potrzebny. Natomiast jeśli nie gardzisz radiofonią tradycyjną lub cyfrową, tanimi CD, MP3, TV i t.d. , bardzo się przyda korekcja barwy dźwięku. Zazwyczaj nie da się jej ustawić stojąc przy wzmacniaczu, bo w miejscu z którego słuchasz brzmi całkiem inaczej. Żeby ustawić dźwięk trzeba kilkakrotnie się przejść od kanapy do wzmacniacza i z powrotem odsłuchując i poprawiając aż się uzyska optymalne brzmienie. W tym przypadku wybawieniem jest pilot z możliwością regulacji barwy dźwięku. Taki komfort oferują niektóre modele amplitunerów. Nie koniecznie muszą być bardzo drogie, nie koniecznie grają źle. Może warto się zastanowić nad takim rozwiązaniem. Osobiście jestem bardzo zadowolony z mojego pilota i amplitunera - radzą sobie z każdym niepoprawnie brzmiącym źródłem dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 21 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2008 Również zdecydowałem się na coś bez pilota, za to mocniejszego. Może jeszcze jakieś propozycje?? Technics SU-V65ATechnics SU-VX500Yamacha AX- 870Coś jeszcze?? do 400 zł, moc minumum 60 watt, będzie to bujało JVC S-PX5 85watt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 27 lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 lutego 2008 KubotNadal szukasz wzmaka,czy zostajesz przy Pioneerze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 28 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2008 Jednak zostaję może za jakiś czas będę wymieniał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts