Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano
Witam ponownie, z dw贸ch wzgl臋d贸w chc臋 wymieni膰 mojego obecnego a450r na co艣 z pilotem, po pierwsze zmieniam lokal, a po drugie po prostu chc臋 si臋 przekona膰 jak inny wzmak zagra z moimi pod艂og贸wkami jvc S-PX5 moc 85 watt. Poszukuje czego艣 do 400z艂icon_smile.gif dwa warunki (du偶e) moc wi臋cej ni偶 60 a mniej ni偶 100watt na wyj艣ciu, no i ten tak wa偶ny pilot icon_mrgreen.gif
Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e to nie艂atwe zadanie.

Znalaz艂em np technics SU-V620 z pilotem w cenie oko艂o 350z艂. Co Wy na to??
Napisano
Cytat

Znalaz艂em np technics SU-V620 z pilotem w cenie oko艂o 350z艂. Co Wy na to??

To do艣膰 ciekawy wzmacniacz w tej cenie,ale ja osobi艣cie polecam z Technicsa wzmacniacze pracuj膮ce w klasie AA z funkcj膮 PreAmp(mo偶e pracowa膰 jako ko艅c贸wka mocy) icon_cool.gif
Czy pilot jest obowi膮zkowy?,bo wcze艣niejsze modele Technicsa z pocz膮tku lat 90 by艂y lepsze. icon_smile.gif
Napisano
W艂a艣nie jest i to nawet bardzo... dlatego to jest tak trudne zadanie, aczkolwiek nie jest niewykonalne:) Poza tym bud偶et jest nieco elastyczny, a wszystko zale偶y od tego ile znajomy elektronik policzy sobie za napraw臋 mojego pionka

Pozdrawiam

P.S Niekoniecznie technics, co innego by艣cie polecali w tej cenie??
Napisano
Generalnie wol臋 ciep艂e brzmienie, ale nie mam nic przeciwko zmianom, hmmm a mo偶e prze偶yj臋 bez pilota..?? a w zamian za to poszukam czego艣 mocniejszego...rzeczywi艣cie bud偶et niewielki kokos贸w nie mo偶na wymaga膰icon_smile.gif W takim razie co艣 co dobrze bujnie te jvc.. mo偶e Technics SU-V65A?? B膮d藕 co艣 innego minimum te 60 watt na wyj艣ciu my艣l臋 musi mie膰. Przepraszam za moje niezdecydowanie:)
Napisano
Mam bardzo radykalne zdanie na temat roli pilota. Je艣li si臋 zak艂ada sluchanie wy艂膮cznie bardzo poprawnych nagra艅 z bardzo wiarygodnych 藕r贸de艂, na dobrym i poprawnie brzmi膮cym sprz臋cie, to wed艂ug mnie pilot do wzmacniacza nie jest potrzebny. Natomiast je艣li nie gardzisz radiofoni膮 tradycyjn膮 lub cyfrow膮, tanimi CD, MP3, TV i t.d. , bardzo si臋 przyda korekcja barwy d藕wi臋ku. Zazwyczaj nie da si臋 jej ustawi膰 stoj膮c przy wzmacniaczu, bo w miejscu z kt贸rego s艂uchasz brzmi ca艂kiem inaczej. 呕eby ustawi膰 d藕wi臋k trzeba kilkakrotnie si臋 przej艣膰 od kanapy do wzmacniacza i z powrotem ods艂uchuj膮c i poprawiaj膮c a偶 si臋 uzyska optymalne brzmienie. W tym przypadku wybawieniem jest pilot z mo偶liwo艣ci膮 regulacji barwy d藕wi臋ku. Taki komfort oferuj膮 niekt贸re modele amplituner贸w. Nie koniecznie musz膮 by膰 bardzo drogie, nie koniecznie graj膮 藕le. Mo偶e warto si臋 zastanowi膰 nad takim rozwi膮zaniem. Osobi艣cie jestem bardzo zadowolony z mojego pilota i amplitunera - radz膮 sobie z ka偶dym niepoprawnie brzmi膮cym 藕r贸d艂em d藕wi臋ku.
Napisano
R贸wnie偶 zdecydowa艂em si臋 na co艣 bez pilota, za to mocniejszego. Mo偶e jeszcze jakie艣 propozycje??

Technics SU-V65A
Technics SU-VX500
Yamacha AX- 870

Co艣 jeszcze?? do 400 z艂, moc minumum 60 watt, b臋dzie to buja艂o JVC S-PX5 85watt