Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
sephiroth1983

Harman Kardon AVR-10 i problem na start (brzęczenie...)

Witajcie!
Jest to prawdopodobnie mój pierwszy post na tym forum i przykro mi, że ładuje się od razu z kłopotami icon_sad.gif

Właśnie zakupiłem do swoich kolumienek amplituner H/K AVR-10.
Wiem, że nie jest to sprzęt najwyższych lotów, lecz zauważyłem coś niepokojącego na samym wstępie po podłączeniu.

Otóż, niezależnie od podpiętego źródła (nawet gdy nie jest nic podpięte) i pozycji potencjometru w głośnikach jak i słuchawkach słychać dziwne, delikatne brzęczenie. Coś jakby "przester"? Nie wiem jak to nazwać. Brzmi to "elektrycznie". Podobnie, choć dużo ciszej, jakby gitara podłączona do pieca.
Dźwięk ten nie jest słyszalny z daleka, lecz jak zbliżę głowę do głośników.

Trochę mnie to zaniepokoiło, gdyż mając te kolumny podpięte do subwoofera Microlab, lub też wzmacniacza Sansui takie coś nie miało miejsca.

Nie wiem, czy to naturalne, czy coś jest skopane? Nigdy nie miałem żadnego Harmana, więc nie mam punktu odniesienia.
Gdzieś wyczytałem, że w Katowicach jest autoryzowany serwis H/K, lecz najpierw chciałem zasięgnąć opinii tutaj.
Jeżeli okaże się, że coś jest uwalone, to jakie mogą być koszta naprawy "tego czegoś"?

Z góry dzięki za jakiekolwiek budujące odpowiedzi icon_biggrin.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nic takiego nie powinno miec miejsca, skontaktuj się z serwisem w Katowicach nazywa się AVS.
Możliwe, że to jakaś głupota w zasilaczu lub brak masy gdzieś przy ekranie.
Za ile kupiłeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0